Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Τα πρώτα beta πρωτότυπα του Lucid Air δοκιμάζονται στον δρόμο
[AutoBlog]: Τα πρώτα beta πρωτότυπα του Lucid Air δοκιμάζονται στον δρόμο

[AutoBlog]: Τα πρώτα beta πρωτότυπα του Lucid Air δοκιμάζονται στον δρόμο

Στα τέλη του του 2016, η Lucid Motors παρουσίασε το Air , το πρώτο της μοντέλο που -όταν βγει στην παραγωγή- θα έχει ως αντίπαλο το Tesla Model S. Έκτοτε η εταιρία έχει περάσει από αρκετά κύματα, με κύριο πρόβλημα την χρηματοδότηση της, αλλά το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε πριν ένα χρόνο ότι επενδύει 1 δισ. στην εταιρεία . Με την σιγουριά του σαουδαραβικού fund, το αμιγώς ηλεκτρικό σεντάν της εταιρίας βρίσκεται πιο κοντά στο να γίνει πραγματικότητα, και σήμερα η Lucid ανακοίνωσε ότι το πρώτο beta πρωτότυπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε τις δοκιμές τον περασμένο Νοέμβριο.

Αισθητικά, το beta πρωτότυπο δεν διαφέρει πολύ από το concept, αλλά η εταιρία αναφέρει τα μηχανολογικά του μέρη έχουν αναπτυχθεί περαιτέρω. Φέρει νέας γενιάς τεχνολογίες και ενσωματώνει όλες τις εξελίξεις των τελευταίων ετών, και ειδικότερα η τεχνολογία των μπαταριών έχει δοκιμαστεί και αποδείξει στην πίστα την αντοχή της. Τα beta πρωτότυπα κατασκευάστηκαν στα κεντρικά γραφεία της Lucid Motors στη Silicon Valley, και όχι στο μελλοντικό της εργοστάσιο στο Casa Grande της Αριζόνα.

Αυτό αποτελεί αρκετά ασυνήθιστη προσέγγιση, δεδομένου ότι οι ίδιες οι αλουμινένιες δομές (συνολικά 80) κατασκευάστηκαν επίσης στα κεντρικά γραφεία, με τον CEO της εταιρίας, Peter Rawlinson, να δηλώνει:

Ο Rawlinson επιμένει ότι η παραγωγή του Air θα ξεκινήσει στα τέλη του 2020, με τις πρώτες παραδόσεις να γίνονται από τις αρχές του 2021.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!