Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Πρόστιμο €30.775 σε Έλληνα που είχε βουλγαρικές πινακίδες στα αυτοκίνητά του
[AutoBlog]: Πρόστιμο €30.775 σε Έλληνα που είχε βουλγαρικές πινακίδες στα αυτοκίνητά του

[AutoBlog]: Πρόστιμο €30.775 σε Έλληνα που είχε βουλγαρικές πινακίδες στα αυτοκίνητά του

Οι ελεγκτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ διεξάγουν έρευνες προκειμένου να διαπιστώσουν ποιοι είναι εκείνοι που αξιοποιούν τα παραθυράκια της Βουλγαρίας, δημιουργώντας επιχειρήσεις- βιτρίνα, με στόχο είτε να φορολογούνται με συντελεστή 10% για εισοδήματα που δημιουργούνται στην Ελλάδα, είτε να κυκλοφορούν πολυτελή Ι.Χ. χωρίς να πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν στην Ελλάδα.

1Porsche 911 και Volkswagen Touareg

Η ΑΑΔΕ, εντόπισε έναν επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος μαζί με τη σύζυγο του είχαν δημιουργήσει μια επιχείρηση στη Σόφια, “γράφοντας” τα δύο τους ελληνικά αυτοκίνητα ως εταιρικά. Πέρα από τις τελωνειακές παραβάσεις, ο φάκελος εστάλη στην εφορία για περαιτέρω έλεγχο και κάπως έτσι, μόνο για τις χρήσεις 2013- 2014, προέκυψαν πρόσθετοι φόροι και πρόστιμα 30.775,29 ευρώ, καθώς τα αυτοκίνητα αποδείχθηκαν Ελληνικά.

Το ζευγάρι είχε δύο αυτοκίνητα, μια Porsche 911 και ένα Volkswagen Touareg και προσέφυγαν στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών, η οποία όμως απέρριψε την προσφυγή τους και οι φόροι βεβαιώθηκαν. Πρόκειται για την προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων, φόρους πολυτελούς διαβίωσης, πρόστιμο ανακριβούς δήλωσης, τόκοι, εισφορά αλληλεγγύης κ.λπ.

2Η ΑΑΔΕ και η βάση Ciela

Η ΑΑΔΕ αυτή τη στιγμή επεξεργάζεται τις πληροφορίες, έχοντας αποκτήσει πρόσβαση στην τεράστια βάση δεδομένων Ciela, με όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία, όλα τα διαθέσιμα στοιχεία γι’ αυτές και ήδη είναι σε εξέλιξη εκτεταμένες διασταυρώσεις με στόχο κατ’ αρχάς να εντοπιστούν όσοι βρίσκονται πραγματικά πίσω από τα νομικά πρόσωπα ελληνικού ενδιαφέροντος κι εν συνεχεία να διαπιστωθεί σε πόσες περιπτώσεις τεκμηριώνεται φοροδιαφυγή με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!