Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Προπολεμικές “βολίδες” σε δημοπρασία
[AutoBlog]: Προπολεμικές “βολίδες” σε δημοπρασία

[AutoBlog]: Προπολεμικές “βολίδες” σε δημοπρασία

Στο Scottsdale της Arizona, τον ερχόμενο Ιανουάριο θα γίνει μια από τις σημαντικότερες δημοπρασίες αυτοκινήτων, η Gooding & Company, αμερικάνικη εταιρεία που ειδικεύεται στις αγοραπωλησίες πανάκριβων συλλεκτικών αυτοκινήτων θα παραβρεθεί με τρία καταπληκτικά αυτοκίνητα του μεσοπολέμου.

Η γαλάζια είναι η Bugatti Type 35 Grand Prix του 1925, με αριθμό πλαισίου 4487. Η T35 που παρουσιάστηκε από την Bugatti το 1924 πρόκειται ίσως για το πιο πετύχημένο αγωνιστικό της δεκαετίας του ’20 και ένα από τα πιο επιτυχημένο γενικώς με 351 νίκες σε διάφορους αγώνες. Η συγκεκριμένη αρχικά άνηκε στον Wallis C. Bird, που την έτρεξε σε πληθώρα αγώνων της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ. Στην κατοχή του παρέμεινε ως το 1961 και το τραγικό θάνατό του σε αεροπορικό δυστύχημα.

Τότε η χήρα του την πούλησε μαζί και με όλα τα αυτοκίνητα της πλούσιας συλλογής του, σε αυτό που ονομάστηκε η δημοπρασία αυτοκινήτων του αιώνα. Τότε αγοράστηκαν από τον σπουδαίο συλλέκτη Henry Austin Clark, για να καταλήξει πριν 35 χρόνια στον τωρινό της ιδιοκτήτη. Η κατάστασή της φαίνεται άριστη και πιθανολογώ πως πρόκειται για unrestored όχημα, δεδομένου ότι πάντα άνηκε σε επιμελέστατους ιδιοκτήτες. Η τιμή που αναμένεται να πιάσει είναι γύρω στα 3 εκατομμύρια δολάρια.

Η επόμενη βολίδα είναι μια Alfa Romeo 6C 1750 Series V Grand Sport Cabriolet του 1932 με αμάξωμα από τον μετρ του είδους, Giuseppe Figoni.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!