Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Πόσο καλά γνωρίζεις τις ενδεικτικές λυχνίες του αυτοκινήτου σου; [Μέρος 3ο]
[AutoBlog]: Πόσο καλά γνωρίζεις τις ενδεικτικές λυχνίες του αυτοκινήτου σου; [Μέρος 3ο]

[AutoBlog]: Πόσο καλά γνωρίζεις τις ενδεικτικές λυχνίες του αυτοκινήτου σου; [Μέρος 3ο]

Το παρόν άρθρο αποτελεί συνέχεια του 2ου μέρους της σειράς και ολοκληρώνεται με τις ενδεικτικές λυχνίες κίτρινου χρώματος και το περιβόητο check engine .

Αυτή η λυχνία θα εμφανιστεί μόνο σε πετρελαιοκίνητα οχήματα και έχει διπλό σκοπό, κατά την εκκίνηση, εάν ο κινητήρας είναι κρύος και η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι χαμηλή, είναι απαραίτητο να περιμένεις να σβήσει η λυχνία και μετά να μιζάρεις. Η δεύτερη λειτουργία της λυχνίας είναι η προειδοποίηση του οδηγού όταν παρουσιαστεί βλάβη στο σύστημα προθέρμανσης, τότε θα δεις τη λυχνία να αναβοσβήνει ή να παραμένει αναμμένη, μετά την εκκίνηση, και ίσως παρατηρήσεις αδυναμία εκκίνησης του κινητήρα. Αυτό υποδηλώνει βλάβη, η οποία χρήζει επισκευής ώστε να μην ακινητοποιηθεί το όχημα. O κίνδυνος ακινητοποίησης λόγω προθερμαντήρων είναι μεγαλύτερος το χειμώνα, ενώ στη χώρα μας πρακτικά είναι μηδαμινός.

Η λυχνία του φίλτρου κατακράτησης μικροσωματιδίων (DPF) ενεργοποιείται κατά την διάρκεια του καθαρισμού του φίλτρου ενός πετρελαιοκινητήρα και η διαδικασία ονομάζεται αναγέννηση. Με το συγκεκριμένο φίλτρο εξοπλίζονται όλα τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro 6 και μερικά μοντέλα Euro 5.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!