Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Η Poseidon Team του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής είχε σημαντική παρουσία στην έκθεση Eco Fest
[AutoBlog]: Η Poseidon Team του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής είχε σημαντική παρουσία στην έκθεση Eco Fest

[AutoBlog]: Η Poseidon Team του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής είχε σημαντική παρουσία στην έκθεση Eco Fest

Εκτός από τους διεθνείς αγώνες που συμμετέχει με αξιόλογες επιτυχίες, η ομάδα “Ποσειδώνας” από τα Τμήματα Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Αυτοματισμού και Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ή αλλιώς Poseidon Team) παρευρέθηκε στο Eco Fest στις 18-20 Ιανουαρίου 2020 στην Τεχνόπολη στο Γκαζι, με το ηλεκτρικό μονοθέσιο, την Orca. Με αυτόν τον τρόπο, έδωσε την ευκαιρία στους επισκέπτες της έκθεσης να γνωρίσει και να επεξεργαστεί το πρωτοποριακό ηλεκτροκίνητο όχημα. Ακόμα, όσοι βρέθηκαν στο περίπτερο της ομάδας είχαν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με ειδικούς για την ηλεκτροκινηση, επαγγελματίες.

Το περίπτερο επισκέφτηκαν και πρόσωπα από την πολιτική σκηνή, όπως ο Δήμαρχος Αθηναίων κ.Μπακογιαννη, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Χατζηδάκη, η Υπουργός Παιδείας κα. Κεραμέως κ.α., κάνοντας έτσι ακόμα πιο γνωστό το έργο της Poseidon και την διάθεση για δημιουργία και καινοτομία.

Η ιστορία της Poseidon ως ερευνητική ομάδα ξεκινάει από το 2012, με το πρώτο της project, το όχημα Trireme (Τριήρης), αποσπώντας το 2014 βραβεία και διακρίσεις. Πατώντας στην εμπειρία που αποκόμισε, και υστερα από 2 χρόνια μελέτης και σχεδιασμού, παρουσίασε το 2016 το νέο -και δεύτερο κατά σειρά- όχημα, με το όνομα Orca, όπου καταγράφει μεγαλύτερη επιτυχία.

Έκτοτε συμμετέχει ετησίως στο διαγωνισμό Shell Eco Marathon, στην κατηγορία prototype battery electric vehicle, έναν διαγωνισμό οικονομία-απόδοσης ήτοι πόσα χιλιόμετρα θα διανύσει με 1 kWh.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!