Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Porsche: Η νέα, ηλεκτρική Macan θα πωλείται παράλληλα για τουλάχιστον 3 χρόνια με την σημερινή
[AutoBlog]: Porsche: Η νέα, ηλεκτρική Macan θα πωλείται παράλληλα για τουλάχιστον 3 χρόνια με την σημερινή

[AutoBlog]: Porsche: Η νέα, ηλεκτρική Macan θα πωλείται παράλληλα για τουλάχιστον 3 χρόνια με την σημερινή

Η Porsche παρουσίασε τη Macan στα τέλη του 2013, για να ξεκινήσει την εμπορική της πορεία το καλοκαίρι του 2014. Όπως καταλαβαίνεις, η τρέχουσα γενιά του μεσαίου SUV της εταιρίας πλησιάζει το τέλος του κύκλου ζωής, με τον Julian Baumann, επικεφαλής του τομέα των SUV της Porsche, να έχει επιβεβαιώσει ότι η επόμενη γενιά της Macan θα είναι αμιγώς ηλεκτρική ,

Αυτή αναμένεται να παρουσιαστεί και να κυκλοφορήσει μέσα στο 2021, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει να διατίθεται η σημερινή γενιά της Macan. Η Porsche σκοπεύει να έχει στην γκάμα της την βενζινοκίνητη Macan παράλληλα με τη νέα ηλεκτρική για τουλάχιστον μέχρι το 2024, καθώς ο όγκος των πωλήσεων της δεύτερης δεν μπορει να αντικαταστήσει άμεσα αυτόν της πρώτης.

Αν οι πωλήσεις της νέας -ηλεκτρικής- Macan είναι ικανοποιητικές, τότε το τρέχον μοντέλο θα καταργηθεί το 2024. Αν, όμως, δεν συμβεί αυτό ή εάν η ζήτηση για το σημερινό SUV παραμένει ισχυρή, η Porsche δεν αποκλείει να την διατηρήσει στην γκάμα της, με αξιωματούχο της μάρκας να δηλώνει ότι η Macan είναι πολύ σημαντικό μοντέλο, και μπορεί να διατηρήσει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης ακόμα περισσότερο.

Η ηλεκτρική Macan θα βασίζεται στην PPE πλατφόρμα που αναπτύσσει η Porsche σε συνεργασία με την Audi και θα προσφέρεται σε πολλές εκδόσεις, με την δυνατότερη να ονομάζεται Macan Turbo S και να φορά δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα, που θα αποδίδουν 700 άλογα με 1.016 Nm ροπής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!