Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Οι πωλήσεις των SUV απειλούν την προσπάθεια για μείωση των εκπομπών ρύπων
[AutoBlog]: Οι πωλήσεις των SUV απειλούν την προσπάθεια για μείωση των εκπομπών ρύπων

[AutoBlog]: Οι πωλήσεις των SUV απειλούν την προσπάθεια για μείωση των εκπομπών ρύπων

Στο τέλος του 2020, το σύνολο των πωληθέντων αυτοκινήτων κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη θα πρέπει έχει μέσο όρο εκπομπών ρύπων τα 95 γρ/χλμ. Εάν δεν άλλαζε τίποτα το 2020 (σε σχέση με το 2018) από προϊοντική άποψη στους κατασκευαστές, το σύνολο των προστίμων που θα έπρεπε να πληρώσουν στην ΕΕ θα ανέρχονταν στα 34 δισ. ευρώ.

Και αυτό γιατί το πρόστιμο ανέρχεται σε €95 για κάθε επιπλέον γραμμάριο CO2 ανά χλμ. του μέσου όρου, πολλαπλασιασμένο με τον αριθμό των πωληθέντων αυτοκινήτων. Ο παρακάτω πίνακας δείχνει ακριβώς τα πρόστιμα που θα έπρεπε να πληρώσει ο κάθε όμιλος, με τα στοιχεία να προέρχονται από την της Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ένας σημαντικός λόγος που τα νέα αυτοκίνητα είναι ακριβότερα από την προηγούμενη γενιά τους, είναι γιατί οι κατασκευαστές μετακυλούν το παραπάνω κόστος στον καταναλωτή. Σήμερα, όλοι οι κατασκευαστές έχουν ένα μέσο όρο εκπομπών ρύπων κάτω από τα 130 γρ/χλμ., και γι’αυτό μέσα στο επόμενο έτος θα υπάρξει μια “έκρηξη” προσφοράς από ηλεκτρικά μοντέλα. Το πρόβλημα, όμως, που αντιμετωπίζουν οι κατασκευαστές είναι η τεράστια ζήτηση και απήχηση των καταναλωτών στα SUV οχήματα. Η ΕΕ έχει θέσει το μέγιστο όριο/στόχο των εκπομπών CO2 (των 95 γρ/χλμ.) από το 2015, αλλά η δραματική αύξηση των πωλήσεων των SUVs την τελευταία 5ετία αποτελεί πονοκέφαλο για κάθε εταιρία, καθώς τα βαρύτερα και λιγότερο αεροδυναμικά SUV καταναλώνουν περισσότερο καύσιμο, και κατ’επέκταση εκπέμπουν περισσότερους ρύπους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!