Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Peugeot και Citroen καταργούν 2.133 θέσεις εργασίας
[AutoBlog]: Peugeot και Citroen καταργούν 2.133 θέσεις εργασίας

[AutoBlog]: Peugeot και Citroen καταργούν 2.133 θέσεις εργασίας

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η PSA Peugeot Citroen θα καταργήσει 2.133 θέσεις εργασίας στη Γαλλία μέσα στο 2017. Τα έγγραφα αναφέρουν πως η PSA δεν θα προχωρήσει απολύσεις αλλά θα ακολουθήσει τη “συνταγή” της εθελουσίας εξόδου, της πρόωρης συνταξιοδότησης και αυτή της αργίας εργαζομένων στα εργοστάσια όλης της χώρας.

Η εταιρία που αρχικά διέψευσε την πληροφορία, φαίνεται πως παραδέχεται τον παραπάνω ισχυρισμό και δηλώνει πως παρά τις αυξήσεις των πωλήσεων και το θετικό ισοζύγιο του 2015, κινείται με γνώμονα το μέλλον και τις συνέπειες του Brexit στην αγορά αυτοκινήτου, αλλά και την πτώση στις πωλήσεις αυτοκινήτων με πετρελαιοκινητήρες μετά το σκάνδαλο της Volkswagen.

Από τις θέσεις που θα εξαφανιστούν 1.025 αφορούν σε εθελουσία, 983 θα αποτελούν αναγκαστική αργία εργαζομένων που βρίσκονται κοντά σε συντάξιμο όριο ηλικίας και 125 σε αναγκαστική αργία μεγάλης διαρκείας.

Ο συνδικαλιστικός φορέας της εταιρίας, Ζαν Πιερ Μερσιέ δηλώνει στη Le Figaro:

Οι συνδικαλιστές στοχεύουν επίσης και στην κυβέρνηση, με τις ευλογίες της οποίες μειώνονται αυτές οι θέσεις όπως λένε, αφού το γαλλικό κράτος είναι μέτοχος σε ποσοστό 14% στην εταιρία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!