Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Η παγκόσμια δίψα για πετρέλαιο συνεχίζει να αυξάνεται και τα SUV έχουν ευθύνη γι’αυτό
[AutoBlog]: Η παγκόσμια δίψα για πετρέλαιο συνεχίζει να αυξάνεται και τα SUV έχουν ευθύνη γι’αυτό

[AutoBlog]: Η παγκόσμια δίψα για πετρέλαιο συνεχίζει να αυξάνεται και τα SUV έχουν ευθύνη γι’αυτό

Παρά το γεγονός πως ο κόσμος μετατοπίζεται προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ο ρυθμός δεν είναι αρκετά γρήγορος για να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής επέκτασης και του αυξανόμενου πληθυσμού, προειδοποίησε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA).

Με αφορμή την έκθεση World Energy Outlook 2019 , που δημοσιεύθηκε την περασμένη Τρίτη από τον ΙΕΑ, κατέστη σαφές ότι ενώ αναγνωρίζεται η σημασία της μετάβασης σε έναν ουδέτερο από άνθρακα κόσμο, η κοινωνία εξακολουθεί να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα ορυκτά καύσιμα και θα παραμείνει έτσι, εκτός αν αλλάξει ριζικά η πολιτική που εφαρμόζεται.

Παρά την αύξηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας όπως η αιολική και η ηλιακή ενέργεια, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα εξακολουθούν να φτάνουν σε υψηλά επίπεδα το 2018.

Τα SUVs και τα crossovers είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος λόγος αύξησης των παγκόσμιων εκπομπών τα τελευταία 10 χρόνια, μετά από τον τομέα της ενέργειας και περισσότερους από όλους τους βιομηχανικούς κλάδους.

Η αυξανόμενη ζήτηση για SUV στις ΗΠΑ, στην Κίνα, στην Ευρώπη και αλλού θα μπορούσε να αναιρέσει όλα τα περιβαλλοντικά οφέλη από την αυξημένη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αναφέρει η έκθεση.

Διάβασε ακόμη

Αν δεχθούμε ότι πρέπει να γίνουν δραστικές αλλαγές, τότε οι κυβερνήσεις θα χρειαστεί να υιοθετήσουν μια πιο σκληρή στάση σε σχέση με το που βρίσκονται και με τις επιλογές που υιοθετούν, εκτιμά η έκθεση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!