Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 2 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Οριστική διαγραφή ανασφάλιστου Ι.Χ. με 20 ευρώ, “Κυνήγι” στα απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας από το 1997
[AutoBlog]: Οριστική διαγραφή ανασφάλιστου Ι.Χ. με 20 ευρώ, “Κυνήγι” στα απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας από το 1997

[AutoBlog]: Οριστική διαγραφή ανασφάλιστου Ι.Χ. με 20 ευρώ, “Κυνήγι” στα απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας από το 1997

Κατόπιν εντολής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, όλες οι ΔΟΥ της χώρας, έχουν ξεκινήσει “σαφάρι” προκειμένου να εισπραχθούν τέλη κυκλοφορίας από το 1997 και εντεύθεν, τα οποία δεν έχουν καταβληθεί και δεν έχουν παραγραφεί, σε μία προσπάθεια και έσοδα να εισπραχθούν και να ξεκαθαρίσει επιτέλους το τοπίο γύρω από τα ανασφάλιστα οχήματα και όσα δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας.

Επίσης παράβολο 20 ευρώ , θα πληρώσουν όσοι κατείχαν οχήματα άνω των 14 ετών, πριν την 4.3.2004, προκειμένου να τα διαγράψουν οριστικά από το Μητρώο Οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και να μην τους αναζητούνται ασφάλιστρα ή τέλη κυκλοφορίας.

Με μια επίσκεψη σε οποιαδήποτε υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών του υπουργείου Μεταφορών, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ηλικίας άνω των 14 ετών μπορούν να δηλώσουν αν το αυτοκίνητο δεν βρίσκεται πλέον στην κατοχή τους είτε γιατί έχει καταστραφεί είτε γιατί έχει κλαπεί είτε γιατί έχει πουληθεί.

Η διαδικασία γίνεται με ένα μικρό κόστος μόλις 20 ευρώ και όποιος την ολοκληρώσει θα απαλλαγεί από το άγχος να εμφανίζεται ανασφάλιστος στα μητρώα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, όπως επίσης και να εμφανίζεται με απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας. Σε περίπτωση οριστικής διαγραφής οχήματος που βασίστηκε αποδεδειγμένα σε ψευδή δήλωση, επιβάλλεται, πλέον των σχετικών ποινικών κυρώσεων περί ψευδούς δηλώσεως, διοικητικό πρόστιμο υπέρ του Δημοσίου ύψους 1.500 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!