Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Nissan: Πτώση 70% στα κέρδη τριμήνου
[AutoBlog]: Nissan: Πτώση 70% στα κέρδη τριμήνου

[AutoBlog]: Nissan: Πτώση 70% στα κέρδη τριμήνου

Η Nissan ανακοίνωσε σήμερα πως τα κέρδη της για το τρίτο τρίμηνο του 2019 παρουσίασαν πτώση 70%, υποβαθμίζοντας παράλληλα της προβλέψεις της για τα ετήσια μεγέθη, κατά 35%.

Τα λειτουργικά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, βάσει πωλήσεων, διαμορφώθηκαν στα 30 δισ. γεν (275 εκατ. δολάρια) στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, αντί 101,2 δισ. γεν έναν χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές τα τοποθετούσαν κατά μέσο όρο στα 47,48 δισ. γεν. Η Nissan ανακοίνωσε ενδιάμεσο μέρισμα ύψους 10 γεν ανά μετοχή, από 28,5 γεν έναν χρόνο πριν.

Οι πωλήσεις της εταιρείας υποχώρησαν κατά 7,5% σε 1,27 εκατ. στο τρίμηνο. Οι πωλήσεις στην Κίνα που αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά της, μειώθηκαν κατά 2,5% ενώ στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 4,5%.

Η Nissan περιέκοψε κατά 35% την πρόβλεψη για τα συνολικά ετήσια λειτουργικά κέρδη στα 150 δισ. γεν. Αν επαληθευτεί η πρόβλεψη, θα είναι η χειρότερη επίδοση σε διάστημα 11 ετών. Πλέον η εταιρεία τοποθετεί τις παγκόσμιες πωλήσεις λιανικής στα 5,2 εκατ. οχήματα, από 5,5 εκατ. οχήματα προηγουμένως.

Η Nissan δέχτηκε πλήγμα από την πτώση των πωλήσεων η οποία εντείνει τη συνεχιζόμενη αναστάτωση που βιώνει μετά την απομάκρυνση του πρώην επικεφαλής της Carlos Ghosn . Τα τελευταία αδύναμα στοιχεία της Nissan, δείχνουν το μέγεθος της δουλειάς που καλείται να κάνει η νέα ομάδα διοίκησης που θα αναλάβει από 1η Δεκεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!