Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 3 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Η Nissan και η NASA επεκτείνουν την έρευνα σε αυτόνομες υπηρεσίες κινητικότητας
[AutoBlog]: Η Nissan και η NASA επεκτείνουν την έρευνα σε αυτόνομες υπηρεσίες κινητικότητας

[AutoBlog]: Η Nissan και η NASA επεκτείνουν την έρευνα σε αυτόνομες υπηρεσίες κινητικότητας

Η Nissan ανακοίνωσε στην έκθεση CES 2018 ότι ήρθε σε συμφωνία με την NASA Ames Research Center στη Silicon Valley της Καλιφόρνιας για συνεργασία στην έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη που αφορά μελλοντικές αυτόνομες υπηρεσίες κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένης μιας δοκιμαστικής επίδειξης στο Silicon Valley. Αυτή η επικαιροποίηση που βασίζεται στην ήδη επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ της Nissan και της NASA, θα καθορίσει ένα νέο πεδίο δραστηριοτήτων μέσα στο 2019.

Σύμφωνα με τους όρους της πενταετούς εταιρικής σχέσης έρευνας και ανάπτυξης, οι ερευνητές του ερευνητικού κέντρου της Nissan στη Silicon Valley και της NASA Ames συνεργάζονται για την προώθηση αυτόνομων συστημάτων οχημάτων. Τον Ιανουάριο του 2017, στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας, η Nissan εισήγαγε την τεχνολογία Nissan Seamless Autonomous Mobility (SAM), μια νέα πλατφόρμα διαχείρισης στόλων αυτόνομων οχημάτων, που αναπτύχθηκε με βάση την τεχνολογία της NASA. Αυτή η νέα φάση της κοινής συνεργασίας, θα στηριχτεί σε αυτή την επιτυχία για την περαιτέρω ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας και θα δοκιμάσει τη χρήση της SAM στον τομέα της διαχείρισης αυτόνομων υπηρεσιών μεταφοράς.

Ο Maarten Sierhuis, διευθυντής του ερευνητικού κέντρου της Nissan στη Silicon Valley δήλωσε:

Ο Eugene Tu, διευθυντής του κέντρου της NASA Ames είπε:

Η ερευνητική συνεργασία με τη NASA αποτελεί μέρος του οδικού χάρτη της Nissan, για την τεχνολογική και επιχειρηματική εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας, στο πλαίσιο του Nissan Intelligent Mobility.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!