Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: H Nissan μπορεί να τιμωρηθεί με πρόστιμο ύψους €32,6 εκατ. εξαιτίας του Carlos Ghosn
[AutoBlog]: H Nissan μπορεί να τιμωρηθεί με πρόστιμο ύψους €32,6 εκατ. εξαιτίας του Carlos Ghosn

[AutoBlog]: H Nissan μπορεί να τιμωρηθεί με πρόστιμο ύψους €32,6 εκατ. εξαιτίας του Carlos Ghosn

Η Επιτροπή Εποπτείας Χρηματιστηριακών Αξιών (SESC) της Ιαπωνίας πιθανότατα θα συστήσει στην οικονομική ρυθμιστική αρχή της χώρας να επιβάλει πρόστιμο στην Nissan ύψους 4 δισεκατομμυρίων Yen (32,6 εκατομμύρια ευρώ), ισχυριζόμενη ότι ο υποτιθέμενος μισθός του Carlos Ghosn είχε σημαντικό αντίκτυπο στις αποφάσεις των επενδυτών σχετικά με την εταιρεία.

Παρότι εκπρόσωπος της SESC αρνήθηκε να σχολιάσει και η Nissan δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλια, η SESC αναμένεται να ξεκινήσει επίσημα την έρευνά της πριν από το τέλος του μήνα, όταν και θα εξετάσει τα τελευταία ετήσια στοιχεία της Nissan.

Αν, όμως, η Nissan δώσει στοιχεία στη SESC πριν αρχίσει η επίσημη έρευνα και αναγνωρίσει ότι οι προηγούμενες αναφορές ήταν λανθασμένες, ενδέχεται να λάβει μειωμένο πρόστιμο ύψους 2,4 δισ. Yen.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron ζήτησε σήμερα (Τετάρτη), από την Ιαπωνία που βρίσκεται για τη σύνοδο των G20 χωρών, περαιτέρω συνεργίες και συμμαχίες για την ενίσχυση της εταιρικής σχέσης Renault-Nissan στην παγκόσμια αγορά, τονίζοντας :

Τα σχόλιά του φαίνεται να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο τόσο βαθύτερης ενσωμάτωσης της συμμαχίας Renault-Nissan, που κλονίστηκε από το σκάνδαλο του Carlos Ghosn, όσο και από τις σχέσεις με άλλους κατασκευαστές.

Ο Macron δήλωσε ακόμα ότι η Γαλλία θα παραμείνει σε επαγρύπνηση για το γεγονός του τεκμηρίου αθωότητας του Carlos Ghosn και το δικαίωμα του πρώην ηγέτη της Renault-Nissan να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στον ιαπωνικό νόμο, λέγοντας:

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!