Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Νέο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών στη Σλοβακία
[AutoBlog]: Νέο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών στη Σλοβακία

[AutoBlog]: Νέο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών στη Σλοβακία

Ο όμιλος InoBat από τη Σλοβακία και η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας ενέργειας Wildcat Discovery Technologies ανακοίνωσαν την κατασκευή στη χώρα της πρώτης ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών αυτοκινήτων, επενδύοντας €100 εκατ.. Στόχος τους, η ικανοποίηση της μελλοντικής ζήτησης από τις αυτοκινητοβιομηχανίες της Κεντρικής Ευρώπης.

Οι εταιρείες ανακοίνωσαν ότι η γραμμή παραγωγής θα είναι έτοιμη το πρώτο εξάμηνο του 2020 και θα έχει δυναμικότητα 100 MWh. Αρχικά θα ικανή να παράγει 1.500 μπαταρίες ετησίως, με τη διανομή των μπαταριών να αρχίζει στα τέλη του 2021. Στο μάλλον, και όταν θα αναβαθμιστεί το εργοστάσιο, αυτό θα μπορεί θα έχει δυναμικότητα 10 GWh, και κάθε χρόνο θα παράγει 150.000 μπαταρίες. Οι εταιρίες βρίσκονται σε συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την χρηματοδότηση της επένδυσης.

Ο συνιδρυτής της InoBat, Marian Bocek, δήλωσε:

Η Wildcat έχει στο παρελθόν συνεργαστεί με Toyota και την Samsung Electronics. Η LG Chem έχει ήδη κατασκευάσει εργοστάσιο στην Πολωνία, ενώ η SK Innovation πρόκειται να κυκλοφορήσει τα πρώτα της προϊόντα στην Ουγγαρία, όπου ήδη υπάρχει η Samsung SDI.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!