Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Το νέο 10ετές πλάνο της VW ίσως παραγκωνίσει το ρόλο της Audi
[AutoBlog]: Το νέο 10ετές πλάνο της VW ίσως παραγκωνίσει το ρόλο της Audi

[AutoBlog]: Το νέο 10ετές πλάνο της VW ίσως παραγκωνίσει το ρόλο της Audi

Όλο πιο συχνά παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια, οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε παγκόσμιο επίπεδο να εξετάζουν το ενδεχόμενο να συνεργαστούν με άλλες για να εξοικονομήσουν χρήματα για την ανάπτυξη νέων οχημάτων, στον αγώνα δρόμου για την παραγωγή ηλεκτροκίνητων και αυτόνομων οχημάτων.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει δημιουργηθεί έντονη φημολογία για την συνεργασία της VW με τη Ford , και αυτή φαίνεται ότι ίσως είναι μέρος μιας μεγαλύτερης εικόνας, που ο Όμιλος θέλει τον ρόλο της Audi ως τεχνικού κόμβου να μειώνεται σοβαρά. Η Volkswagen θα παρουσιάσει το νέο δεκαετές πρόγραμμα της στις 16 Νοεμβρίου, και σύμφωνα με το Automotive News το πρόγραμμα θα επικεντρώνεται στην μείωση του κόστους και της αναποτελεσματικότητα. Ένα από τα σημαντικά βήματα αυτού του σχεδίου θα είναι η συνεργασία με άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων (όπως η Ford ) για να διαμοιραστεί το κόστος κατασκευής των νέων, πιο αποδοτικών οχημάτων και ηλεκτρικών οχημάτων.

Οι αποταμιεύσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τη VW και εκεί είναι που εστιάζει, καθώς προσπαθεί να ανακάμψει μετά το σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων. Ο Matthias Mueller , ο πρώτος CEO μετά το dieselgate , θέλησε να ξοδέψει πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, έτσι ώστε ο Όμιλος να κατασκευάσει τις δικές του πλατφόρμες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα , και να αντικαταστήσει τις πωλήσεις των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων με πωλήσεις ηλεκτρικών μέχρι το 2025.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!