Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 5 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Οι νέοι diesel κινητήρες μολύνουν το ίδιο με τους βενζινοκινητήρες
[AutoBlog]: Οι νέοι diesel κινητήρες μολύνουν το ίδιο με τους βενζινοκινητήρες

[AutoBlog]: Οι νέοι diesel κινητήρες μολύνουν το ίδιο με τους βενζινοκινητήρες

Τα diesel τα τελευταία χρόνια βρίσκονται μεταξύ σφύρας και άκμονος. Μετά από μια περίοδο που τα παρουσίαζαν σαν την λύση για το πρόβλημα των αερίων του θερμοκηπίου, βρέθηκαν να τα κατηγορούν για τις εφτά πληγές του Φαραώ. Όποιος έβλεπε τα πράγματα πιο ψύχραιμα, ήξερε πως η ιστορία με το διοξείδιο του άνθρακα ήταν κυρίως μέρος της όλης επιχείρησης εμπορευματοποίησης των απορριμμάτων και των ρυπαντών.

Οι εταιρείες χωρίς καμιά κοινωνική ευθύνη χόρευαν το ταγκό μαζί με τις επιβλέπουσες αρχές και το καταναλωτικό κοινό να προσπαθεί να ελιχθεί ανάμεσα στις φορολογικές σιαγόνες. Η σημερινή είδηση, από την καρδιά της βιομηχανίας στην Ευρώπη, την Γερμανία, μας λέει πως τελικά και στο θέμα του διοξειδίου του άνθρακα οι πετρελαιοκινητήρες δεν είναι καλύτεροι από τους βενζινοκινητήρες. Τουλάχιστον έτσι φέρεται να απάντησε το γερμανικό υπουργείο μεταφορών σε κοινοβουλευτική ερώτηση του Stephan Kühn, ειδικού επί των μεταφορών του κόμματος των Πρασίνων.

Η αλήθεια όμως κρύβει ένα μικρό τρικ και πρέπει να διαβάσεις τον τίτλο πιο κυριολεκτικά! Και εξηγούμαι, οι diesel έχουν την δυνατότητα να παράγουν λιγότερο CO2 αλλά τα πετρελαιοκίνητα παρήγαγαν 128 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο ενώ τα βενζινοκίνητα 129, το 2016.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!