Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 10 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Νέες μετρήσεις αποδεικνύουν ότι οι σημερινοί πετρελαιοκινητήρες εκπέμπουν πολύ χαμηλούς ρύπους
[AutoBlog]: Νέες μετρήσεις αποδεικνύουν ότι οι σημερινοί πετρελαιοκινητήρες εκπέμπουν πολύ χαμηλούς ρύπους

[AutoBlog]: Νέες μετρήσεις αποδεικνύουν ότι οι σημερινοί πετρελαιοκινητήρες εκπέμπουν πολύ χαμηλούς ρύπους

Ο σύνδεσμος ευρωπαίων κατασκευαστών αυτοκινήτων (ACEA) έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα νέα δεδομένα που αποδεικνύουν ότι τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα τελευταίας γενιάς εκπέμπουν χαμηλές εκπομπές ρύπων. Τα δεδομένα αυτά μετρήθηκαν σε συνθήκες πραγματικής οδήγησης από τους οδηγούς των διαφόρων εθνικών αρχών έγκρισης τύπου.

Περίπου 270 νέοι τύποι πετρελαιοκίνητων οχημάτων του τελευταίου προτύπου Euro 6d-TEMP εισήχθησαν στην ευρωπαϊκή αγορά κατά το περασμένο ημερολογιακό έτος. Τα νέα δεδομένα δείχνουν ότι όλα αυτά τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα είχαν πολύ χαμηλότερες από το όριο εκπομπές ρύπων στις δοκιμές πραγματικών συνθηκών (RDE), με το όριο να ισχύει για όλους τους νέους τύπους αυτοκινήτων από το Σεπτέμβριο του 2017. Επιπλέον, ήδη τα περισσότερα από αυτά τα οχήματα παρουσιάζουν αποτελέσματα που είναι κάτω από το αυστηρότερο όριο NOx, το οποίο θα είναι υποχρεωτικό από τον Ιανουάριο του 2020.

Το RDE μετρά τους βασικούς ρύπους, όπως τα NOx και τα σωματίδια, που εκπέμπονται από τα αυτοκίνητα όταν οδηγούνται σε δημόσιους δρόμους σε ένα ευρύ φάσμα συνθηκών. Επομένως, το RDE εξασφαλίζει ότι τα επίπεδα εκπομπών ρύπων που μετρούνται κατά τη διάρκεια της εργαστηριακής δοκιμής (WLTP ) επιβεβαιώνονται στο δρόμο και ότι δεν σημειώνεται υπέρβαση των νόμιμων ορίων κατά την καθημερινή οδήγηση.

Κάθε ένα από τα 270 πετρελαιοκίνητα οχήματα που δοκιμάστηκαν αντιπροσωπεύουν μια ολόκληρη “οικογένεια” παρόμοιων αυτοκινήτων διαφορετικών εκδόσεων, οπότε στην αγορά διατίθενται πολλά πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα με χαμηλές εκπομπές ρύπων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!