Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Νέες απειλές του Donald Trump για δασμούς 25% στα αυτοκίνητα από την Ε.Ε
[AutoBlog]: Νέες απειλές του Donald Trump για δασμούς 25% στα αυτοκίνητα από την Ε.Ε

[AutoBlog]: Νέες απειλές του Donald Trump για δασμούς 25% στα αυτοκίνητα από την Ε.Ε

Από το Νταβός όπου βρίσκεται ο Donald Trump , για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, απείλησε για ακόμη μια φορά την Ευρωπαϊκή Ένωση πως θα επιβάλει δασμούς ύψους 25% στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, στην περίπτωση που δεν υπάρξει εμπορική συμφωνία με τις Βρυξέλλες.

δήλωσε ο Αμερικάνος πρόεδρος, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι τόσο ισχυρή οικονομικά όσο και οι ΗΠΑ και θα απαντήσει ανάλογα στην περίπτωση που η Ουάσιγκτον επιβάλει πρόσθετους δασμούς με ευρωπαϊκούς δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα, διεμήνυσε η πρέσβειρα της Γερμανίας στις ΗΠΑ, Emily Haber.

Από το Νταβός, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, δήλωσε πως μια εμπορική συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πιθανή εντός μερικών εβδομάδων.

Εάν η Ουάσιγκτον επιβάλει δασμούς, τότε η Ε.Ε. θα απαντήσει “στην ίδια διάσταση και με το ίδιο σθένος”, δήλωσε η κ. Haber στο πλαίσιο εκδήλωσης του Κέντρου για Στρατηγικές και Διεθνείς Σπουδές. Από την ίδια εκδήλωση, ο Γάλλος πρέσβης, Philippe Etienne, ανέφερε ότι η Ε.Ε. επιδιώκει συμβιβασμό στην αντιπαράθεση με την Ουάσιγκτον για τις επιδοτήσεις αεροσκαφών και ψηφιακό φόρο, προειδοποιώντας ότι η κλιμάκωση των δασμών θα έπληττε και τις δύο οικονομίες.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Μacron και ο Donald Trump συμφώνησαν προ ημερών ανακωχή στον ψηφιακό φόρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!