Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Σε ναυάγιο οδηγούνται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ GM και απεργών
[AutoBlog]: Σε ναυάγιο οδηγούνται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ GM και απεργών

[AutoBlog]: Σε ναυάγιο οδηγούνται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ GM και απεργών

Τέταρτη εβδομάδα που οι 48.000 υπάλληλοι της General Motors απεργούν , με την Ένωση Εργαζομένων Αυτοκινητοβιομηχανιών (UAW) των ΗΠΑ να ανακοινώνει πως οι διαπραγματεύσεις με την διοίκηση της GM “πήραν άσχημη τροπή, προς το χειρότερο”. Το σωματείο UAW ζητά καλύτερους μισθούς, κοινωνικά επιδόματα και καλύτερη κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης.

Η αρνητική στροφή στις διαπραγματεύσεις ήρθε μετά από αρκετές ημέρες συζητήσεων μεταξύ των δύο πλευρών, στη διάρκεια των οποίων είχαν σημειωθεί κάποιες πρόοδοι με στόχο την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας τετραετούς διάρκειας.

Ο Terry Dittes αντιπρόεδρος της διαπραγματευτικής επιτροπής του UAW, έστειλε χθες το μεσημέρι επιστολή προς τα μέλη του στην οποία αναφέρει ότι το συνδικάτο κρίνει τις τελευταίες προτάσεις της GM για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας εντελώς απαράδεκτες.

Με τη συμμετοχή 48.000 εργαζόμενων, αυτή είναι η μεγαλύτερη απεργία που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ σε οποιαδήποτε αμερικανική βιομηχανία από το 2007 όταν είχαν απεργήσει για τελευταία φορά οι εργαζόμενοι στην GM. Όμως αυτή η απεργία διήρκησε λιγότερο από τρεις ημέρες, ενώ αυτή βρίσκεται στην 21η ημέρα της.

Οι κινητοποιήσεις επηρεάζουν και τα καναδικά εργοστάσια της αυτοκινητοβιομηχανίας, με κάποιους εργαζόμενους να ωθούνται από την εταιρεία σε αναγκαστική αργία.

Τα βασικά ζητήματα των διαπραγματεύσεων αφορούν επίσης τη χρήση προσωρινού προσωπικού από τη GM, καθώς και το αίτημα του συνδικάτου προς την εταιρεία να βρει δουλειά για κάποιους ή όλους τους εργαζόμενους στα τέσσερα εργοστάσιά της που θα κλείσουν .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!