Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
8 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
6 °C 13 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Τα μελλοντικά Jaguar Land Rover θα αντιλαμβάνονται και θα αντιμετωπίζουν τη ναυτία των επιβατών
[AutoBlog]: Τα μελλοντικά Jaguar Land Rover θα αντιλαμβάνονται και θα αντιμετωπίζουν τη ναυτία των επιβατών

[AutoBlog]: Τα μελλοντικά Jaguar Land Rover θα αντιλαμβάνονται και θα αντιμετωπίζουν τη ναυτία των επιβατών

Η Jaguar Land Rover αναπτύσσει τεχνολογίες ώστε τα μελλοντικά μοντέλα της να είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται πότε οι επιβάτες τους δεν νιώθουν καλά και να προβαίνουν σε σχετικές ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ναυτίας τους .

Σύμφωνα με έρευνα της Jaguar Land Rover, η ναυτία που προκύπτει εξαιτίας κίνησης (motion sickness) εκτιμάται πως επηρεάζει το 70% των ανθρώπων. Ο Spencer Salter, ερευνητής της Jaguar Land Rover, υποδεικνύει πως στο παρελθόν λίγα ήταν γνωστά για τα αίτια και την αντιμετώπισή τους.

Η Jaguar Land Rover δημιούργησε έναν αλγόριθμο ο οποίος παράγει ένα “wellness score” για κάθε επιβάτη. Αυτός, με τη σειρά του, χρησιμοποιείται για την αυτόματη εξατομίκευση/προσαρμογή των συνθηκών οδήγησης και καμπίνας στο αυτοκίνητο, προκειμένου να μειώνεται κατά 60% η επίδραση των παραγόντων που προκαλούν ναυτία.

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη συλλέξει σχετικά δεδομένα από 24.000 χιλιόμετρα διαδρομών και έχει κάνει δοκιμές ως προς τις επιπτώσεις δραστηριοτήτων όπως η ανάγνωση emails κλπ. Αυτό έχει επιτρέψει τη δημιουργία ενός “baseline” οδηγικού στυλ για αυτόνομα οχήματα, ελαχιστοποιώντας την ανάγκη για διορθώσεις – και ως εκ τούτου τον κίνδυνο ναυτίας ενώ οι επιβάτες κάνουν πράγματα ή ξεκουράζονται. Όπως τονίζει ο Salter:

Η ναυτία προκαλείται συχνά όταν τα μάτια παρατηρούν πληροφορίες που είναι διαφορετικές από αυτά που αντιλαμβάνεται ο έσω ους, το δέρμα κλπ. Τοwellness score υπολογίζει πόσο επιρρεπείς είναι οι επιβάτες στο να νιώσουν ναυτία στο αυτοκίνητο, χρησιμοποιώντας βιομετρικούς αισθητήρες που καταγράφουν σήματα του σώματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!