Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Mazda MX-03 Concept [Ξεχασμένο πρωτότυπο]
[AutoBlog]: Mazda MX-03 Concept [Ξεχασμένο πρωτότυπο]

[AutoBlog]: Mazda MX-03 Concept [Ξεχασμένο πρωτότυπο]

Η δεκαετία του ’80 θεωρείται ιδιαίτερη, αρκετοί την ονομάζουν καλτ και στην αυτοκίνηση. Ήταν η δεκαετία της υπερβολής, συχνά και άμετρης. Μετά τα ρομαντικά 60s και τα επαναστατικά 70s, στα 80s, οι Ιάπωνες ήταν για τα καλά στο χώρο του αυτοκινήτου, ως παγκόσμια δύναμη, και για να το αποδείξουν συμμετείχαν μεθοδικά στους σημαντικότερους αγώνες. Παρουσίασαν παράλληλα μερικά εκπληκτικά οχήματα δρόμου, που έθεσαν τις βάσεις για τα χρόνια της ωριμότητας που ακολούθησαν, και προσέφερε τα θρυλικότερα αυτοκίνητα από την Άπω Ανατολή.

Δυστυχώς δεν πέρασαν όλα στην παραγωγή και ανάμεσα σε αυτά τα “δυστυχώς” είναι και το συγκεκριμένο, το Mazda MX-03 Concept. Παρουσιάστηκε στο σαλόνι της Φρανκφούρτης και έπειτα του Τόκυο, το 1985. Το highlight για τους απανταχού petrolheads ήταν ο 2-λιτρος, τριρότορος, υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας, αλλά δεδομένου του ότι το RX-7 turbo κυκλοφορούσε ήδη, μάλλον αυτό ήταν το πιο mainstream χαρακτηριστικό του. Τα τεχνολογικά καλούδια περιλάμβαναν ηλεκτρονικά ελεγχόμενη μόνιμη τετρακίνηση, ενεργητική τετραδιεύθυνση, ανάρτηση ρυθμιζόμενη καθ’ύψος και όλα αυτά ελεγχόμενα από ένα κόκπιτ με σαφείς αναφορές στην αεροπορία. Το μάλλον μη πρακτικό τιμόνι είναι αυτό που θα προσέξουν οι περισσότεροι αλλά είμαι βέβαιος πως αν κάποιος μας είχε την τύχη να κάτσει στην θέση του οδηγού, το ηλεκτρονικό καντράν και το head up display θα έκλεβαν πραγματικά τις εντυπώσεις, όπως επίσης και τα χαμηλά πολυρυθμιζόμενα καθίσματα με την τεράστια βάση!

Το 2+2 αμάξωμα ήταν φαρδύ, χαμηλό και με εξαιρετική αεροδυναμική, αφού ο συντελεστής οπισθέλκουσας Cd ήταν μόνο 0.25! Στην προσπάθεια βελτίωσης της αεροδυναμικής εντάσσονται και οι ζάντες με την συντηρητική εμφάνιση που μοιάζουν με τάσια, αλλά και η έλλειψη καθρέφτη συνοδηγού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!