Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 5 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Μάθε την πόλη Songdo, αξίας 35 δις δολαρίων, που στόχο έχει την κατάργηση των αυτοκινήτων
[AutoBlog]: Μάθε την πόλη Songdo, αξίας 35 δις δολαρίων, που στόχο έχει την κατάργηση των αυτοκινήτων

[AutoBlog]: Μάθε την πόλη Songdo, αξίας 35 δις δολαρίων, που στόχο έχει την κατάργηση των αυτοκινήτων

Βρίσκεται στη Νότιο Κορέα, και το πλήρες όνομα της είναι: διεθνής επιχειρηματική συνοικία Songdo (Songdo International Business District). Είναι ακόμα υπό κατασκευή, αλλά ήδη μένουν σε αυτή 100.000 κάτοικοι, και όταν ολοκληρωθεί θα έχει έκταση περίπου 4.000 τ.μ., ενώ αναμένεται να κοστίσει 35 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η έξυπνη πόλη έχει σχεδιαστεί για να εξαλείψει την ανάγκη για οδήγηση, και να χρησιμοποιήσει τη βιωσιμότητα ως μια οδό προς την οικονομική ανάπτυξη. Όσοι μένουν εκεί μπορούν να πάνε στη δουλειά τους είτε περπατώντας, χάρη στον μικτό αστικό σχεδιασμό, είτε χρησιμοποιώντας τα μέσα. Δίνει, δηλαδή προτεραιότητα στη μαζική μεταφορά, όπως τα λεωφορεία, το μετρό, και τα ποδήλατα, αντί των αυτοκινήτων.

Η πόλη χτίζεται σε “αναγεννημένη” γη, κατά μήκος της παράκτιας περιοχής Incheon, 65 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας, Σεούλ. Σύμφωνα με την εταιρία Gale International, που διαχειρίζεται την πόλη, αυτή θα τελειώσει μέχρι το 2020. Αυτή κατέχει 61% των μετοχών της χαλυβουργικής Songdo, η Posco έχει 30%, και το υπόλοιπο 9% αγοράστηκε από την Morgan Stanley Real Estate.

Ο Stan Gale, πρόεδρος της Gale International δήλωσε:

Το 40% της έκτασης της πόλης είναι υπαίθριοι χώροι αναψυχής, διαθέτει σχεδόν 26 χλμ. ποδηλατοδρόμους, κεντρικό πάρκο και πλωτές οδούς, που βασίζονται στην αισθητική του Central Park της Νέας Υόρκης, και στα κανάλια της Βενετίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!