Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Malcolm Wilson: Τα υβριδικά WRC θα κοστίζουν €1 εκατ. και είναι πολύ ακριβα
[AutoBlog]: Malcolm Wilson: Τα υβριδικά WRC θα κοστίζουν €1 εκατ. και είναι πολύ ακριβα

[AutoBlog]: Malcolm Wilson: Τα υβριδικά WRC θα κοστίζουν €1 εκατ. και είναι πολύ ακριβα

To καλοκαίρι του 2019 , η FIA ανακοίνωσε ότι από το 2022 θα αγωνιστικά του WRC θα κάνουν χρήση υβριδικής τεχνολογίας , και παρότι ακόμα δεν έχει ξεκινήσει το φετινό πρωτάθλημα, οι ομάδες εξελίσσουν ήδη τα νέα υβριδικά αγωνιστικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος rally.

Ο επικεφαλής και ιδιοκτήτης της M-Sport, Malcolm Wilson , προειδοποίησε ότι το κόστος των νέων αγωνιστικών θα αποτρέψει τα νέα ταλέντα να εισέλθουν στο sport, τονίζοντας:

Ο Wilson πρόσθεσε ότι δεν είναι μόνο το υβριδικό σύστημα που καθιστά τα νέα αγωνιστικά του WRC ακριβότερα, αλλά και η αύξηση του κόστος γύρω από τον αγώνα, λέγοντας:

Η FIA αποφάσισε να αλλάξει τον κανονισμό για το μέγεθος των αγωνιστικών, έτσι ώστε να δώσει την ευκαιρία σε άλλες εταιρίες να μπουν στο WRC. Πιο συγκεκριμένα, θα επιτρέπεται η χρήση του αμαξώματος ενός αυτοκινήτου μαζικής παραγωγής, ή ενός πρωτοτύπου με σωληνωτό πλαίσιο, το οποίο όμως θα πρέπει να έχει εμφάνιση που θα μοιάζει με ένα αυτοκίνητο παραγωγής. Ακόμα, θα παρέχεται η δυνατότητα χρήσης διαφορετικών αμαξωμάτων, κάτι που ίσως γίνεται για την Subaru, η οποία φημολογείται ότι θέλει να επιστρέψει στο WRC.

Η εισαγωγή υβριδικών αυτοκινήτων στη WRC θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιστροφή της πτώσης των εσόδων από χορηγίες, που οφείλεται εν μέρει στην ανάγκη των κατασκευαστών να πωλούν αυτοκίνητα φιλικά προς το περιβάλλον για την επίτευξη των στόχων της ΕΕ για τις εκπομπές ρύπων, με τον Wilson να λέει:

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!