Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Lightyear One: Το ηλιακό/ηλεκτρικό αυτοκίνητο με 725 χλμ. αυτονομίας σε κύκλο WLTP
[AutoBlog]: Lightyear One: Το ηλιακό/ηλεκτρικό αυτοκίνητο με 725 χλμ. αυτονομίας σε κύκλο WLTP

[AutoBlog]: Lightyear One: Το ηλιακό/ηλεκτρικό αυτοκίνητο με 725 χλμ. αυτονομίας σε κύκλο WLTP

Κάποιοι πρώην φοιτητές του τεχνολογικού πανεπιστημίου του Αϊντχόβεν, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για τα ηλιακά αυτοκίνητα Stella, Stella Lux και Stella Vie και έλαβαν μέρος σε διάφορους διαγωνισμούς, αποφάσισαν να ιδρύσουν την δική τους startup και να βγάλουν στην αγορά ένα εμπορικά βιώσιμο ηλιακό αυτοκίνητο. Η εταιρία ονομάζεται Lightyear (έτος φωτός) και το αυτοκίνητο Lightyear One, το πρωτότυπο του οποίου παρουσιάστηκε σήμερα.

Αυτό είναι ένα 5-θυρο μοντέλο, με άκρως αεροδυναμικό σχήμα και απλές επιφάνειες ώστε να υποδεχτούν τα φωτοβολταϊκά κελιά, με την οροφή να έχει επιφάνεια 5 τ.μ. Τα φωτοβολταϊκά είναι τοποθετημένα κάτω από ένα γυαλί ασφαλείας, το οποίο η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι τόσο ισχυρό ώστε ένας ενήλικας να μπορεί να περπατήσει επάνω τους χωρίς να προκαλέσει βαθουλώματα. Έχει μήκος 5.057 χλστ., πλάτος 1.898 χλστ. και ύψος 1.426 χλστ.

Το Lightyear One έχει προγραμματιστεί να βγει στην αγορά το 2021, με την εταιρία να ανακοινώνει ότι θα έχει 725 χλμ. αυτονομίας στον κύκλο WLTP. Με την κατανάλωση του να ανακοινώνεται στις μόλις 83 Wh/km, σημαίνει ότι το αυτοκίνητο θα διαθέτει μια μπαταρία περίπου στα 60 kWh. Από οικιακή πρίζα, η μπαταρία θα μπορεί να “πάρει” 400 χλμ. κατά την διάρκεια μιας βραδιάς, με τα φωτοβολταϊκά πάνελ να προσθέτουν 12 χλμ/ώρα.

Αν αναρωτιέσαι τι γίνεται αν δεν έχει ήλιο, η εταιρία αναφέρει ότι η αυτονομία του θα είναι κοντά στα 400 χλμ, ακόμα και τον χειμώνα με θερμοκρασίες έως -10 βαθμούς Κελσίου, καθώς σε φυσιολογικές συνθήκες θα κυμαίνεται μεταξύ 600-800 χλμ.

Η εταιρία αναφέρει ότι κάθε τροχός διαθέτει και από έναν ηλεκτροκινητήρα, κάτι που σημαίνει ότι το Lightyear One πρακτικά είναι τετρακίνητο και θα διαθέτει εξελιγμένο torque vectoring.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!