Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Το λευκό το πιο δημοφιλές χρώμα αυτοκινήτου παγκοσμίως και το 2019
[AutoBlog]: Το λευκό το πιο δημοφιλές χρώμα αυτοκινήτου παγκοσμίως και το 2019

[AutoBlog]: Το λευκό το πιο δημοφιλές χρώμα αυτοκινήτου παγκοσμίως και το 2019

Το λευκό χρώμα είναι για 9η συνεχόμενη χρονιά το πιο δημοφιλές χρώμα αυτοκινήτου παγκοσμίως, σύμφωνα με την εταιρία χρωμάτων αυτοκινήτων BASF.

Κλικ για μεγέθυνση

Συγκεκριμένα το λευκό κυριαρχεί με ποσοστό 39%. Εκτός του λευκού, το μαύρο, το γκρι και το ασημί είναι εξίσου διαδεδομένα χρώματα αυτοκινήτων. Αυτά τα τρία χρώματα καλύπτουν το άλλο 39% των αυτοκινήτων που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής το 2019. Αυτή η τάση είναι ίδια και στα SUV. Το άλλο 22% των νέων οχημάτων παγκόσμια, βάφτηκαν με άλλου είδους χρώματα το 2019. Σχεδόν, το 9% όλων των οχημάτων που παράχθηκαν παγκόσμια ήταν μπλε, ενώ το 7% βάφτηκε κόκκινο.

Παρόλο που το λευκό αποτελεί το πιο δημοφιλές χρώμα, υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάλογα με την περιοχή. Ενώ στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, το 49% των αυτοκινήτων ήταν βαμμένο σε λευκό χρώμα, μόνο το 29% των αυτοκινήτων βάφονται σε λευκό χρώμα στη Βόρεια Αμερική και στις χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Το αντίστοιχο ποσοστό στην Νότιο Αμερική είναι 39%.

Κλικ για μεγέθυνση

Στα αυτοκίνητα της A και Β κατηγορίας και συναντάμε και άλλα χρώματα σε μεγάλο ποσοστό. Εκτός από το μπλε και το κόκκινο, το καφέ και το μπεζ αρχίζουν να εμφανίζονται, ειδικά στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!