Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Ο κόκκινος εσωτερικός φωτισμός μία κρύα ημέρα μπορεί να αυξήσει την αυτονομία ενός ηλεκτρικού οχήματος
[AutoBlog]: Ο κόκκινος εσωτερικός φωτισμός μία κρύα ημέρα μπορεί να αυξήσει την αυτονομία ενός ηλεκτρικού οχήματος

[AutoBlog]: Ο κόκκινος εσωτερικός φωτισμός μία κρύα ημέρα μπορεί να αυξήσει την αυτονομία ενός ηλεκτρικού οχήματος

Ειδικοί ισχυρίζονται ότι οι επιλογές χρωμάτων μπορεί να επηρεάσουν τη διάθεση, τις αντιδράσεις μας, ακόμα και το πόσα ‘likes’ παίρνουμε στα social media. Τώρα, η Ford διερευνά με ποιο τρόπο, συνδυάζοντας το κατάλληλο χρώμα με διαφορετικές οδηγικές καταστάσεις, μπορούμε να αυξήσουμε την αυτονομία των ηλεκτρικών οχημάτων.

Το ηλεκτρικό Transit Smart Energy Concept χρησιμοποιεί διαφορετικό χρώμα εσωτερικού φωτισμού, ώστε οι επιβάτες να βιώνουν μία αίσθηση περισσότερης ζεστασιάς (κόκκινο) ή δροσιάς (μπλε). Αυτό βοηθά στο να περιοριστεί η χρήση του συστήματος κλιματισμού, ώστε η ενέργεια που εξοικονομείται να χρησιμοποιείται για την κάλυψη περισσότερων χιλιομέτρων.

Μελέτη του Εθνικού Εργαστηρίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας National Renewable Energy Laboratory (NREL) των ΗΠΑ αποκαλύπτει ότι η χρήση του συστήματος κλιματισμού σε ένα ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία μπορεί να μειώσει την αυτονομία κίνησης μέχρι και 50%. Οχήματα με μεγαλύτερες καμπίνες, όπως τα minibuses, απαιτούν περισσότερη ενέργεια προκειμένου να διατηρηθεί μια ευχάριστη αίσθηση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό και να διασφαλιστεί η απαιτούμενη άνεση για κάθε επιβάτη.

δήλωσε η Lioba Muller, lighting team engineer, Vehicle Architecture της Ford Ευρώπης.

Η Ford δοκίμασε το 10-θέσιο πρωτότυπό της στο Weather Factory, το Κέντρο Κλιματικών Δοκιμών της Ford (Environmental Test Centre) στην Κολωνία. Με μία διάταξη που επέτρεπε στον οδηγό να παρακολουθεί την κατάσταση θερμοκρασίας όλων των καθισμάτων των επιβατών σε μία οθόνη στην κεντρική κονσόλα, οι επιβάτες υποβλήθηκαν σε τεστ προσομοίωσης μιας χειμερινής ημέρας με 0 βαθμούς Κελσίου και μιας καλοκαιρινής ημέρας με 30 βαθμούς Κελσίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!