Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Κοινοποιήθηκε ο κώδικας του λογισμικού Comma one
[AutoBlog]: Κοινοποιήθηκε ο κώδικας του λογισμικού Comma one

[AutoBlog]: Κοινοποιήθηκε ο κώδικας του λογισμικού Comma one

Θυμάσαι τον “Geohot”, κατά κόσμον George Hotz τον πρώτο άνθρωπο που κατάφερε να “σπάσει” το iPhone; Είναι ο ίδιος που χάκαρε και το Playstation. Από ένα σημείο και μετά είχε αποφασίσει να ασχοληθεί με τη δημιουργία ενός λογισμικού αυτόνομων συστημάτων οδήγησης. Το σύστημα αυτό επέτρεπε την αυτόνομη οδήγηση με τη χρήση καμερών και λέιζερ αλλά μάθαινε κιόλας από τον τρόπο οδήγησης του χρήστη του έτσι ώστε να κάνει πιο προσωποποιημένη την καθημερινή οδήγηση. Έλαβε μάλιστα και επιχορήγηση για την ιδέα του η οποία ξεσήκωσε αντιδράσεις από την Tesla για το πόσο ασφαλές μπορεί να είναι .

Τα προβλήματα όμως δεν σταμάτησαν εκεί καθώς τις αμφιβολίες τις εξέφρασε και ο αμερικανικός οργανισμός ασφάλειας NHTSA για την ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει αυτή η τεχνολογία, θυμίζοντάς σου εδώ πως πρόκειται για σύστημα aftermarket και μπορεί να το εγκαταστήσει οποιοσδήποτε θέλει αυτόνομη οδήγηση στο όχημά του. Έτσι, και ενώ οι πωλήσεις είχαν ξεκινήσει, διακόπηκε η λειτουργία αυτού του πρότζεκτ, χωρίς όμως να έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο από τη NHTSA .

Έφτασε όμως η ώρα που η ιδέα αυτή θα ξανά έκανε την εμφάνιση της. Η εταιρία του Comma One, Comma.ai κοινοποίησε στην επίσημη ιστοσελίδα της τον κώδικα του λογισμικού για την αυτόνομη τεχνολογία Openpilot αλλά και για την ρομποτική πλατφόρμα ΝΕΟ έτσι ώστε ο καθένας να τον χρησιμοποιήσει όπως νομίζει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!