Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Η Καλιφόρνια σταματά να αγοράζει αυτοκίνητα των GM, Toyota και Fiat Chrysler λόγω εκπομπών
[AutoBlog]: Η Καλιφόρνια σταματά να αγοράζει αυτοκίνητα των GM, Toyota και Fiat Chrysler λόγω εκπομπών

[AutoBlog]: Η Καλιφόρνια σταματά να αγοράζει αυτοκίνητα των GM, Toyota και Fiat Chrysler λόγω εκπομπών

Τον προηγούμενο μήνα οι General Motors, Fiat Chrysler, Toyota, Hyundai, Subaru και άλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες συμφώνησαν με την κυβέρνηση του Trump προκειμένου να μην επιτρέψουν στη Πολιτεία της Καλιφόρνια και 24 ακόμη Πολιτείες των ΗΠΑ, να εφαρμόσουν τα αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών ρύπων και μειωμένης κατανάλωσης.

Με τις 25 πολιτείες των ΗΠΑ να έχουν μηνύσει την κεντρική κυβέρνηση , η πολιτεία της Καλιφόρνια ανακοίνωσε πως θα σταματήσει να αγοράζει αυτοκίνητα των GM, Toyota και Fiat Chrysler, επειδή αυτά εκπέμπουν ρύπους πέραν των επιτρεπτών ορίων που έχει θέσει, ενώ ρόλο έπαιξε φυσικά και η απόφασή τους να συνταχθούν με την κυβέρνηση του Donald Trump.

Το διάστημα μεταξύ 2016 και 2018, η Καλιφόρνια αγόρασε αυτοκίνητα από την GM αξίας 58,6 εκατ. δολαρίων, από την Fiat Chrysler Automobiles αξίας 55,8 εκατ. δολαρίων, από την Toyota αξίας 10,6 εκατ. δολαρίων και από την Nissan αξίας 9 εκατ. δολαρίων.

Από τον Ιανουάριο του 2020, η πολιτεία της Καλιφόρνια θα αγοράζει αυτοκίνητα για τον στόλο των υπηρεσιών της μόνο από τις Ford, Honda, BMW και VW που συμφώνησαν με την Καλιφόρνια να προσφέρουν “καθαρότερα” αυτοκίνητα, τόσο στη συγκεκριμένη πολιτεία , όσο και στις υπόλοιπες των ΗΠΑ, αγνοώντας την απόφαση του Trump ο οποίος ακύρωσε τους στόχους για την μειωμένη κατανάλωση καυσίμου .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!