Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: ΗΠΑ: Κλητεύσεις για τις Ford, Honda, BMW και VW που συμφώνησαν με την Καλιφόρνια
[AutoBlog]: ΗΠΑ: Κλητεύσεις για τις Ford, Honda, BMW και VW που συμφώνησαν με την Καλιφόρνια

[AutoBlog]: ΗΠΑ: Κλητεύσεις για τις Ford, Honda, BMW και VW που συμφώνησαν με την Καλιφόρνια

Η διαμάχη ανάμεσα στην κυβέρνηση του Donald Trump , της Πολιτείας της Καλιφόρνια και των τεσσάρων αυτοκινητοβιομηχανιών που συμφώνησαν με την Καλιφόρνια συνεχίζεται, με τον υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να δημοσίευσε αστικές κλητεύσεις στις Ford, Honda, BMW και VW, ζητώντας να αποκαλύψουν λεπτομέρειες της συμφωνίας τους με την πολιτεία της Καλιφόρνια .

Η κυβέρνηση του Trump έχει ξεκινήσει έρευνα για τη συμφωνία αυτή , αναζητώντας να διαπιστώσει εάν οι τέσσερις αυτοκινητοβιομηχανίες παραβίασαν τον ομοσπονδιακό νόμο περί ανταγωνισμού, συμφωνώντας με τα πρότυπα εκπομπών και κατανάλωσης της Καλιφόρνια, δίνοντας τους πλεονέκτημα έναντι άλλων κατασκευαστών.

Οι τέσσερις εταιρίες έχουν συμφωνήσει να προσφέρουν “καθαρότερα” αυτοκίνητα, τόσο στη συγκεκριμένη πολιτεία , όσο και στις υπόλοιπες των ΗΠΑ, αγνοώντας την απόφαση του Trump ο οποίος ακύρωσε τους στόχους για την μειωμένη κατανάλωση καυσίμου .

Σύμφωνα με το CARB (California Air Resources Boar), οι τέσσερις αυτοκινητοβιομηχανίες θα προσφέρουν από το 2025 και μετά, μοντέλα τα οποία θα έχουν μέσο όρο κατανάλωσης 50 μίλια ανά γαλόνι (5,6 λίτρα/100 χλμ), όσος ήταν και ο στόχος κατανάλωσης του Obama, και πολύ καλύτερος από τον στόχο των 37 μιλίων ανά γαλόνι (7,6 λίτρα/100 χλμ) της κυβέρνησης του Trump.

Και οι τέσσερις αυτοκινητοβιομηχανίες δήλωσαν πως συνεργάζονται πλήρως με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ ξεκαθαρίζουν πως η συμφωνία τους δεν παραβιάζει κανέναν νόμο, ούτε μπορεί να χαρακτηριστεί ως αντιμονοπωλιακή πολιτική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!