Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: ΗΠΑ: 23 πολιτείες μήνυσαν την κυβέρνηση του Trump λόγω εκπομπών
[AutoBlog]: ΗΠΑ: 23 πολιτείες μήνυσαν την κυβέρνηση του Trump λόγω εκπομπών

[AutoBlog]: ΗΠΑ: 23 πολιτείες μήνυσαν την κυβέρνηση του Trump λόγω εκπομπών

Ως απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης του Donald Trump να ανακαλέσει την δυνατότητα της πολιτείας της Καλιφόρνια να θέτει τα δικά της όρια σε ότι αφορά τις εκπομπές καυσαερίων των αυτοκινήτων, η Καλιφόρνια και 22 ακόμη πολιτείες, όπως οι Καλιφόρνια, Κολοράντο, Ιλινόις, Μέριλαντ, Μασαχουσέτη, Νεβάδα, Βόρεια Καρολίνα, Νέο Μεξικό, Νέα Υόρκη, Όρεγκον, Ουάσιγκτον, Ουισκόνσιν, Πενσυλβάνια. Μίσιγκαν και η περιφέρεια της Κολούμπια, μήνυσαν την NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration), στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να εμποδίσουν την προσπάθεια αυτή.

Η κυβέρνηση του Trump ισχυρίζεται πως η χρήση των λιγότερο αυστηρών κανόνων εκπομπών που όρισε η ίδια , θα ήταν καλό για την οικονομία, καθιστώντας τα οχήματα φθηνότερα, ενώ υποστηρίζει πως η πολιτεία της Καλιφόρνια δεν θα πρέπει να είναι σε θέση να καθορίζει κατευθυντήριες γραμμές αυστηρότερες από τις κατευθυντήριες γραμμές της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Ωστόσο, οι αυστηρότεροι κανόνες εκπομπών της Καλιφόρνιας δεν είναι αποκλειστικοί στη πολιτεία, ενώ αρκετές άλλες πολιτείες των ΗΠΑ συμμορφώνονται επίσης με αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 40% των πωλήσεων νέων οχημάτων στην Αμερική.

Οι ειδικοί προβλέπουν ότι η νομική διαμάχη μεταξύ των πολιτειών και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μπορεί να είναι μακρά και είναι αρκετά πιθανό να διαρκέσει ακόμη και μετά το τέλος της υπολειπόμενης θητείας του Trump.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!