Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Η Honda κατέθεσε πατέντα για κεντρομήχανο όχημα, όμοιο του Project 2&4
[AutoBlog]: Η Honda κατέθεσε πατέντα για κεντρομήχανο όχημα, όμοιο του Project 2&4

[AutoBlog]: Η Honda κατέθεσε πατέντα για κεντρομήχανο όχημα, όμοιο του Project 2&4

Πριν από 2 χρόνια στην έκθεση της Φρανκφούρτης η Honda παρουσίασε στο κοινό το νέο της concept με όνομα Honda Project 2&4 . Πρόκειται για ένα ελαφρύ sports-car το οποίο κινούνταν από έναν  V4 ατμοσφαιρικό κινητήρα 999 κ.εκ., απόδοσης 215 ίππων- προερχόμενο από την μοτοσυκλέτα που συμμετείχε η Honda στο πρωτάθλημα του Moto Gp- και σκοπό είχε τη δημιουργία ενός οχήματος που συνδύαζε αποτελεσματικά τα πλεονεκτήματα μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου. Τότε ο Martin Petersson που συμμετείχε στην σχεδιαστική ομάδα του concept μας είχε προϊδεάσει ότι θα υπάρξει το επόμενο βήμα για το Project 2&4 και όπως φαίνεται το βήμα αυτό έγινε.

Η Honda κατέθεσε αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για ένα αυτοκίνητο με αλουμινένιο πλαίσιο στο οποίο ο κινητήρας εδράζεται ακριβώς πίσω από τα καθίσματα και η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς.

Στην περιγραφή της αίτησης το αλουμινένιο πλαίσιο περιγράφεται ως ελαφρύ, άκαμπτο και χαμηλού κόστους παραγωγής, με όλα τα παρελκόμενα μέρη του αυτοκινήτου, όπως  το τιμόνι και η πεταλιέρα, να είναι άμεσα συνδεδεμένα με αυτό, ενώ αναφέρεται ότι υπάρχουν πολλά ακόμη πλεονεκτήματα που αφορούν στην εύκολη δημιουργία διαφορετικών διατάξεων προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις των αριστεροτίμονων ή δεξιοτίμονων αγορών και παράλληλα μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε μονοθέσιο, ενώ ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην διαμόρφωση διάταξης για την προστασία του οδηγού σε περίπτωση ανατροπής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!