Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Η Hyundai επενδύει στους εξωσκελετούς για τους εργαζόμενους της και όχι μόνο
[AutoBlog]: Η Hyundai επενδύει στους εξωσκελετούς για τους εργαζόμενους της και όχι μόνο

[AutoBlog]: Η Hyundai επενδύει στους εξωσκελετούς για τους εργαζόμενους της και όχι μόνο

Η Audi χρησιμοποιεί εξωσκελετούς για να νικήσει την οσφυαλγία , η Ford έχει τελειοποίησε τους εξωσκελετούς της για χρήση από τους εργαζόμενους της και η Hyundai έχει βγάλει στην αγορά δύο εξωσκελετικά κουστούμια για την βοήθεια ηλικιωμένων, παραπληγικών και ατόμων με αναπηρία .

Η κορεάτικη εταιρία, όμως, σε συνεργασία με την Kia , θέλουν να βελτιώσουν και την καθημερινότητα των εργαζομένων της. Για το λόγο αυτό παρουσίασαν δύο νέους τύπους εξωσκελετών . Ο πρώτος είναι το H-CEX για την προστασία των γονάτων, και ο δεύτερος είναι το γιλέκο H-VEX.

Ξεκινώντας με το δεύτερο, το όνομα H-VEX είναι από τα αρχικά των λέξεων Hyundai Vest Exoskeleton, με τη εταιρία να αναφέρει ότι θα επιταχύνει την εξέλιξη τους, έτσι ώστε το γιλέκο να χρησιμοποιηθεί από τους εργαζομένους της μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους στα εργοστάσια της στην Αμερική.

Αυτός ο ρομποτικός βοηθός έχει ως στόχο να ανακουφίσει την πίεση στον λαιμό και στην πλάτη των εργαζομένων, προσθέτοντας 60 κιλά δύναμης στα χέρια τους όταν χρησιμοποιούνται πάνω από το κεφάλι.

Από την άλλη, το Hyundai Chairless Exoskeleton (H-CEX) χρησιμοποιείται ήδη σε ορισμένα εργοστάσια, βοηθώντας τους εργαζομένους να κάνουν τα καθημερινά καθήκοντά τους με ευκολία. Σε αντίθεση με το H-VEX, το H-CEX δεν βοηθά μόνο με το λαιμό και την πλάτη, αλλά και τις αρθρώσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!