Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Το Gigafactory της Tesla θα έχει την μεγαλύτερη φωτοβολταϊκή στέγη του κόσμου
[AutoBlog]: Το Gigafactory της Tesla θα έχει την μεγαλύτερη φωτοβολταϊκή στέγη του κόσμου

[AutoBlog]: Το Gigafactory της Tesla θα έχει την μεγαλύτερη φωτοβολταϊκή στέγη του κόσμου

Από τις αρχές του έτους, όπως έχει ανακοινώσει η Tesla , το Gigafactory εργοστάσιο της, ξεκίνησε την παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου. Πρόκειται για τις μπαταρίες 2170 που είναι έτσι σχεδιασμένες προκειμένου να έχουν υψηλή ενεργειακή πυκνότητα, αλλά και να παρέχουν “την καλύτερη απόδοση με το χαμηλότερο κόστος παραγωγής”. Αρχικά οι μπαταρίες αυτές θα τοποθετούνται στα Powerwall 2 και Powerpack . Από το δεύτερο τρίμηνο του έτους, το εργοστάσιο θα ξεκινήσει την παραγωγή μπαταριών για το Model 3 , το οποίο θα μπει στη παραγωγή πριν το τέλος του έτους.

Η Tesla κατασκευάζει το Gigafactory μαζί με την Panasonic και όταν αυτό ολοκληρωθεί το 2018 θα είναι το μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου, θα απασχολεί 6.500 άτομα και θα κατασκευάζει ετησίως μπαταρίες αξίας 35 GWh. Σήμερα το εργοστάσιο είναι έτοιμο κατά 30%. Έως το 2020 η εταιρία θέλει να κατασκευάζει 50 GWh μπαταρίες ανά έτος, με το εργοστάσιο να απασχολεί 10.000 υπαλλήλους.

Σύμφωνα με την εταιρία, η οροφή του κτιρίου θα καλυφθεί με φωτοβολταϊκά πάνελ, τα οποία θα την κάνουν την μεγαλύτερη φωτοβολταϊκή στέγη του κόσμου, χωρητικότητας 70 megawatts, 7 φορές μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε οροφή στον κόσμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!