Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας στο σέρβις της Porsche
[AutoBlog]: Γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας στο σέρβις της Porsche

[AutoBlog]: Γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας στο σέρβις της Porsche

Η επαυξημένη πραγματικότητα δεν είναι μια νέα μόδα. Ένα στροφόμετρο θα μπορούσε να πει κανείς είναι επαυξημένη πραγματικότητα αφού μας παρέχει επιπλέον πληροφορίες σχετικά με κάτι (τις στροφές του κινητήρα) από αυτές που μπορούμε να βιώσουμε μόνοι μας, από τον ήχο ή και τους κραδασμούς. Ok, ίσως έχω ξεχειλώσει αρκετά τον όρο, αλλά επί της ουσίας αυτό θέλει να κάνει η επαυξημένη πραγματικότητα, να μας παρέχει διακριτοποιημένες πληροφορίες και είναι από τα τεχνολογικά καλούδια που περιμένουμε να δούμε να διαδίδονται ευρέως την ερχόμενη δεκαετία.

Πριν όμως γίνουν καταναλωτικό αγαθό, όπως και πολλά άλλα πράγματα (πχ το GPS) χρησιμοποιήθηκε από την βιομηχανία και αρχικά στην πολεμική βιομηχανία συγκεκριμένα. Τεχνολογικοί γίγαντες επενδύουν αρκετά μεγάλα ποσά και η Porsche θέλει να αρχίσει να κεφαλαιοποιεί τις επενδύσεις στην επαυξημένη πραγματικότητα, δίνοντας παράλληλα και high tech εσάνς στο σέρβις της.

Στην ουσία ο τεχνικός που τα φοράει, “μοιράζεται” ό,τι βλέπει με τους προϊστάμενούς του, που τον καθοδηγούν στο σέρβις, παρέχοντάς του πληροφορίες που προβάλλονται πάνω στα γυαλιά, διαφορετικά θα μιλούσαμε απλώς για φορητές κάμερες. Το σύστημα δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα και θα τεθεί σε εφαρμογή πρώτα σε ΗΠΑ και Καναδά το ερχόμενο έτος και τα πλεονεκτήματα είναι πως οποτεδήποτε κολλάει ο τεχνικός, υπάρχει στην άλλη άκρη της γραμμής ένας από το τμήμα υποστήριξης για να του δώσει την λύση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!