Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Γερμανοί εισαγγελείς ερευνούν τους diesel κινητήρες της Mitsubishi για παράνομο λογισμικό
[AutoBlog]: Γερμανοί εισαγγελείς ερευνούν τους diesel κινητήρες της Mitsubishi για παράνομο λογισμικό

[AutoBlog]: Γερμανοί εισαγγελείς ερευνούν τους diesel κινητήρες της Mitsubishi για παράνομο λογισμικό

Η εισαγγελία της Φρανκφούρτης ανακοίνωσε σήμερα πως προχώρησε σε έρευνες σε 10 εγκαταστάσεις σε Φρανκφούρτη, Αννόβερο και Ρέγκενσμπουργκ, στο πλαίσιο της έρευνας σχετικά με τους diesel κινητήρες των αυτοκινήτων της Mitsubishi , επειδή υπάρχουν υποψίες ότι οι κινητήρες αυτοί είναι εφοδιασμένοι με παράνομο λογισμικό που κατά την διάρκεια των επίσημων δοκιμών μέτρησης των εκπομπών ρύπων τους, εμφανίζει τα αυτοκίνητα να ρυπαίνουν λιγότερο απ’ ό,τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, όταν κυκλοφορούν στον δρόμο.

Οι Γερμανοί εισαγγελείς ερευνούν τους Euro 5 και Euro 6 1,6-λίτρων και 2,2-λίτρων τετρακύλινδρους diesel κινητήρες της Mitsubishi, ενώ στο στόχαστρο της εισαγγελίας βρίσκεται εκτός από την Mitsubishi, δύο διεθνείς όμιλοι κατασκευής εξαρτημάτων, καθώς και μια εμπορική εταιρεία. Ο όμιλος Continental , η δεύτερη σε μέγεθος κατασκευαστική εταιρεία εξαρτημάτων και ελαστικών παγκοσμίως, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τρεις εγκαταστάσεις της ερευνήθηκαν. Εκπρόσωπός της εταιρείας υποστηρίζει ότι “αναφέρεται ως μάρτυρας στην έρευνα” και ότι “συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές”.

Οι έρευνες αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της διερεύνησης του Dieselgate που αποκαλύφθηκε το 2015, όταν η Volkswagen ομολόγησε ότι είχε εξοπλίσει 11 εκατομμύρια αυτοκίνητά της με παράνομο λογισμικό που χειραγωγούσε τις εκπομπές ρύπων κατά την διάρκεια των επίσημων δοκιμών μέτρησης.

Το 2016, η Mitsubishi παραδέχτηκε ότι εξωράιζε σκοπίμως το επίπεδο κατανάλωσης καυσίμων σε πολλά από τα μοντέλα της που πουλήθηκαν στην ιαπωνική αγορά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!