Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 3 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Η Geely εξαγόρασε την Terrafugia, και ετοιμάζει ιπτάμενο αυτοκίνητο
[AutoBlog]: Η Geely εξαγόρασε την Terrafugia, και ετοιμάζει ιπτάμενο αυτοκίνητο

[AutoBlog]: Η Geely εξαγόρασε την Terrafugia, και ετοιμάζει ιπτάμενο αυτοκίνητο

Αρχές Ιουλίου, η Geely , η μητρική εταιρία της Volvo, ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την Terrafugia , μια startup εταιρία που ετοιμάζει το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο του κόσμου, το Terrafugia TF-X, και σύμφωνα με το Automotive News, αυτό επιβεβαιώθηκε σήμερα. Η εξαγορά εγκρίθηκε από τις ρυθμιστικές αρχές της Κίνας και των Η.Π.Α., με την Geely να μην ανακοινώνει τα σχέδια της για την Terrafugia. Επιβεβαίωσε, όμως, ότι η Terrafugia θα διατηρήσει την έδρα της στην Αμερική.

Πιο πολλές λεπτομέρειες δεν έχουν κυκλοφορήσει, αλλά το concept TF-X χρησιμοποιεί έναν κινητήρα 300 ίππων και δύο ηλεκτροκινητήρες 600 ίππων, με την ταχύτητα πτήσης να φτάνει τα 322 χλμ/ώρα ενώ η μέγιστη αυτονομία του είναι πάνω από 805 χλμ.

Το TF-X διαθέτει επίσης ένα προηγμένο σύστημα ασφαλείας που απαιτεί από τους χειριστές να επιλέξουν ένα κύριο μέρος προσγείωσης, καθώς και εφεδρικό. Έτσι αν το TF-X κρίνει ότι δεν έχει αρκετή ενέργεια για να διεξάγει «τελευταίας στιγμής ακυρώσεις στις δύο πρώτες θέσεις και με ασφάλεια να πλοηγηθεί και προσγειωθεί σε μια τρίτη τοποθεσία μέσα σε 30 λεπτά ή αν η πρόγνωση καιρού σε οποιαδήποτε από τις τρεις ζώνες προσγείωσης είναι έξω από τα επιτρεπόμενα όρια ή αν κάποια από τις επιλεγμένες ζώνες προσγείωσης είναι προσωρινά μη διαθέσιμη, τότε το TF-X δε θα αφήνει τον χειριστή να απογειωθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!