Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Η Formula 1 θέλει να έχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το 2030
[AutoBlog]: Η Formula 1 θέλει να έχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το 2030

[AutoBlog]: Η Formula 1 θέλει να έχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το 2030

Η Liberty Media, η ιδιοκτήτρια της Formula 1 ανακοίνωσε σήμερα ένα σχέδιο βιωσιμότητας που έχει ως στόχο η Formula 1 να έχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το 2030.

Το 2019 η Formula 1 θα επιβαρύνει την Γη με 256.551 τόνους διοξειδίου του άνθρακα (CO2), με το 45% εξ’αυτών να προέρχεται από τα logistics, το 27,7% από τις μετακινήσεις, το 19,3% από τα εργοστάσια και τις εγκαταστάσεις των ομάδων, το 7,3% από την διαχείριση των διάφορων events και το 0,7% από τις εκπομπές ρύπων των μονοθεσίων.

1

Έτσι, προκειμένου να βελτιωθεί η οικολογική ταυτότητα της Formula 1, τα εργοστάσια, οι εγκαταστάσεις και οι πίστες, θα αντλούν ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μηδενικών εκπομπών ρύπων. Επίσης θα χρησιμοποιούνται υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, θα καταργηθεί η χρήση πλαστικών μιας χρήσης, όλες οι δραστηριότητες εντός πίστας θα έχουν μηδενικές εκπομπές άνθρακα, ενώ όλα τα απορρίμματα της θα ανακυκλώνονται.

Θα ακολουθήσει η χρήση συνθετικών καυσίμων τα οποία κατά την καύση τους δεν θα παράγουν καθόλου ρύπους, ενώ στο μέλλον θα υπάρχουν υβριδικοί κινητήρες που δεν θα παράγουν ρύπους, με τον τρόπο μετακίνησης των ομάδων της Formula 1 να αλλάζει, ενώ θα δοθούν κίνητρα στους οπαδούς προκειμένου να μετακινούνται προς και από τις πίστες που φιλοξενούν αγώνες της F1, με φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!