Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Formula 1: Τα μονοθέσια του 2025/2026 ίσως διαθέτουν δίχρονους κινητήρες
[AutoBlog]: Formula 1: Τα μονοθέσια του 2025/2026 ίσως διαθέτουν δίχρονους κινητήρες

[AutoBlog]: Formula 1: Τα μονοθέσια του 2025/2026 ίσως διαθέτουν δίχρονους κινητήρες

Η Formula 1 θέλει τα μονοθέσια της από το 2025 ή 2026 και μετά να διαθέτουν δίχρονους κινητήρες που θα καταναλώνουν οικολογικό καύσιμο, καθώς αναπτύσσει σχέδια προκειμένου να γίνει ουδέτερη σε άνθρακα έως το 2030.

Η συγκεκριμένη πρόταση, σύμφωνα με τον Pat Symonds , τεχνικός επικεφαλής της Formula 1, θα κάνει το άθλημα “πιο πράσινο” ακόμη και από τα αμιγώς ηλεκτρικά πρωταθλήματα, όπως αυτό της Formula E, παρά το γεγονός πως θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν κινητήρες εσωτερικής καύσης, που θα παράγουν καλύτερο ήχο. Ο Symonds είπε πως οι σημερινοί υβριδικοί κινητήρες θα αντικατασταθούν από τους νέους είτε το 2025 είτε το 2026, με τον ίδιο να δηλώνει πρόθυμος ώστε αυτοί να είναι δίχρονοι, αφού οι νέες τεχνολογίες τους επιτρέπουν να είναι πιο αποδοτικοί και να έχουν καλύτερο ήχο.

1

Οι νέοι κινητήρες θα εξακολουθούν να είναι υβριδικοί με τα συνθετικά καύσιμα που θα καταναλώνουν να χρησιμοποιούνται και από τα αεροπλάνα που θα μεταφέρουν από πίστα σε πίστα τα μονοθέσια, έτσι ώστε να μειωθεί ακόμη περισσότερο το αποτύπωμα άνθρακα της Formula 1. Ο Symonds πρόσθεσε:

Ο Symonds θέλει να δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας που θα αναπτύξει τις προδιαγραφές για τον επόμενο κινητήρα της F1, αντικατοπτρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο καταρτίστηκαν οι κανόνες του 2021. Οι ομάδες θα συνεργαστούν προκειμένου να κρατηθεί χαμηλά το κόστος τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!