Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 10 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Η Ford πατεντάρισε πρωτοποριακό σύστημα water injection
[AutoBlog]: Η Ford πατεντάρισε πρωτοποριακό σύστημα water injection

[AutoBlog]: Η Ford πατεντάρισε πρωτοποριακό σύστημα water injection

Ο ψεκασμός νερού δεν είναι κάτι καινοτόμο. Τα μαχητικά αεροσκάφη τον χρησιμοποιούν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Saab με την Oldsmobile ακολούθησαν, η χρυσή εποχή του Group B τον μετέτρεψε σε μηχανολογικό must για υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες, ενώ η Subaru τον έχει καθιερώσει για την ψύξη του οριζόντια τοποθετημένου intercooler στα Impreza STI. To ευρωπαϊκό τμήμα της Ford, ωστόσο, πηγαίνει αρκετά βήματα παραπέρα.

Κανονικά, η αρχή του water injection θέλει μια ποσότητα μίγματος νερού-αλκοόλης σε ποσοστό 50-50 να ψεκάζεται στην πολλαπλή εισαγωγής, ώστε να κατεβάζει τη θερμοκρασία στο θάλαμο καύσης προστατεύοντας τα πιστόνια και τα τοιχώματα των κυλίνδρων. Κατ’αυτόν τον τρόπο, επιτρέπει την εφαρμογή μεγαλύτερης σχέσης συμπίεσης με συνεπακολούθη αύξηση της ιπποδύναμης ή της θερμοδυναμικής απόδοσης του κινητήρα, προς όφελος της κατανάλωσης, Το σύστημα της Ford μεταφέρει την όλη διαδικασία από την εισαγωγή στον θάλαμο καύσης, έχοντας ένα οριζόντια τοποθετημένο έμβολο να καθορίζει την ποσότητα και τον χρονισμό καύσιμου μίγματος-νερού.

Τα μπεκ του τροφοδοτούνται από τις γραμμές υψηλής πίεσης πίεσης βενζίνης και νερού, ώστε να υπάρχει αμεσότητα στις ανάγκες πρόσμιξης. Αναλόγως συνθηκών, η ECU μπορεί να ψεκάσει ταυτόχρονα καύσιμο και νερό, αλλά και να ρυθμίσει το water injection για προκαταβολικό ή αναδρομικό ψεκασμό στο μείγμα αέρα-βενζίνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!