Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Fiat Chrysler και PSA Group σε συζητήσεις για πιθανή συγχώνευση
[AutoBlog]: Fiat Chrysler και PSA Group σε συζητήσεις για πιθανή συγχώνευση

[AutoBlog]: Fiat Chrysler και PSA Group σε συζητήσεις για πιθανή συγχώνευση

Η Fiat Chrysler και το PSA Group ξεκίνησαν τις συνομιλίες για μια πιθανή συγχώνευση, μετά το ναυάγιο των συνομιλιών της FCA με την Renault τον περασμένο Ιούνιο. Τόσο η FCA, όσο και η PSA επιβεβαίωσαν την έναρξη των συνομιλιών, με τις δύο εταιρίες να επιδιώκουν μια εναλλακτική συμμαχία σε μια εποχή κατά την οποία οι αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται αντιμέτωπες με τεράστιες επενδύσεις με στόχο μεταξύ άλλων την ηλεκτροκίνηση, τη μείωση των εκπομπών ρύπων και τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης.

Οι δύο πλευρές συζητούν μια συγχώνευση ίσων με ανταλλαγή μετοχών, με τις δύο εταιρίες να δηλώνουν πως βρίσκονται σε συνομιλίες για τη συνένωση των δυνάμεών τους σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν κολοσσό αξίας 50 δισ. δολαρίων.

Το εποπτικό συμβούλιο της PSA αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα για να συζητήσει την πιθανή συμφωνία, δήλωσε άλλη πηγή με γνώση της υπόθεσης. Η FCA ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι δεν έχει προς το παρόν να προσθέσει τίποτα περισσότερο.

Ωστόσο αν μια συνένωση δυνάμεων μεταξύ της Peugeot και της FCA καταφέρει να ξεπεράσει τα πολιτικά, οικονομικά και διοικητικά εμπόδια, η νέα επιχείρηση θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες διεθνώς βρίσκονται αντιμέτωπες με την προοπτική επιβράδυνσης της παγκόσμιας ζήτησης, η οποία συμπίπτει με τις μεγαλύτερες τεχνολογικές αλλαγές εδώ και έναν αιώνα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!