Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: H FCA θα χρηματοδοτήσει εμμέσως το εργοστάσιο της Tesla στην Γερμανία
[AutoBlog]: H FCA θα χρηματοδοτήσει εμμέσως το εργοστάσιο της Tesla στην Γερμανία

[AutoBlog]: H FCA θα χρηματοδοτήσει εμμέσως το εργοστάσιο της Tesla στην Γερμανία

Τον Απρίλιο του 2019, η Fiat Chrysler Automobiles συμφώνησε να πληρώσει την Tesla εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, ώστε οι πωλήσεις της δεύτερης στην Ευρωπαϊκή αγορά να καταμετρούνται στο στόλο της πρώτης .

Με αυτόν τον τρόπο η FCA καταφέρνει να μειώσει το μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου της και αποφεύγει τα μεγάλα πρόστιμα από την ΕΕ, λόγω των αυστηρών νέων κανονισμών. Σύμφωνα με πληροφορίες η FCA θα πληρώσει €1,8 δισ. μέχρι το 2023, κάτι που μεταφράζεται σε περίπου €140.000.000 το τρίμηνο, με τις δόσεις να ξεκινούν από τον προσεχή Μάρτιο.

1

Από την άλλη, ο Elon Musk ανακοίνωσε τον περασμένο Νοέμβριο πως ετοιμάζει το Gigafactory 4 εργοστάσιο της Tesla , το οποίο θα κατασκευαστεί στο Βερολίνο , συμπληρώνοντας πως η εταιρία του θα ανοίξει στις ίδιες εγκαταστάσεις ένα κέντρο σχεδιασμού και μηχανολογίας. Σύμφωνα με τον Ben Kallo, αναλυτής της γερμανικής επενδυτικής τράπεζας Robert W. Baird & Co., δήλωσε ότι τα χρήματα που θα λαμβάνει η Tesla από την FCA στην Ευρώπη θα επενδυθούν στο νέο εργοστάσιο της πρώτης στο Βερολίνο.

2

Η Tesla έχει θέσει ως στόχο να κατασκευάζει 500.000 αυτοκίνητά της ετησίως, στο νέο της εργοστάσιο στα περίχωρα του Βερολίνου . Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, η Tesla θα κατασκευάζει τα Model 3 και Model Y , με την εταιρία να επενδύει σε αυτό έως και 4 δισ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!