Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: F1: Με τα ίδια ελαστικά και το 2020. Τα ελαστικά των 4 πρώτων GP
[AutoBlog]: F1: Με τα ίδια ελαστικά και το 2020. Τα ελαστικά των 4 πρώτων GP

[AutoBlog]: F1: Με τα ίδια ελαστικά και το 2020. Τα ελαστικά των 4 πρώτων GP

Η FIA ανακοίνωσε πως και οι 10 ομάδες, ψήφισαν ομόφωνα να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα ίδια προδιαγραφών ελαστικά της Pirelli, που χρησιμοποιήθηκαν κατά την σεζόν του 2019, μετά τις δοκιμές που διεξήχθησαν τις προηγούμενες ημέρες στο Άμπου Ντάμπι και αφορούσαν τα ελαστικά προδιαγραφών του 2020.

Μετά την ανάλυση των δεδομένων που συγκέντρωσαν κατά τη διάρκεια των δοκιμών, οι ομάδες έκριναν πως τα ελαστικά του 2019 τους βολεύουν περισσότερο και έτσι ψήφισαν ομόφωνα να τα χρησιμοποιήσουν και στην ερχόμενη σεζόν. Πλέον οι ομάδες δεν θα πρέπει να προχωρήσουν σε τροποποιήσεις στο σχεδιασμό των μονοθεσίων τους για το 2020, που βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο, προκειμένου να ήταν σε θέση να εκμεταλλευτούν τα ελαστικά προδιαγραφών του 2020.

Τα ελαστικά προδιαγραφών του 2020 που δοκιμάστηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Αμπού Ντάμπι, τα οποία η Pirelli θα συνεχίσει να αναπτύσσεται περαιτέρω για την εποχή των 18 ιντσών από το 2021, επιτρέπουν χαμηλότερες πιέσεις των ελαστικών από αυτές που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή. Ως αποτέλεσμα, είναι σε θέση να αντισταθμίσουν την αυξημένη απόδοση που αναμένεται να έχει η επόμενη γενιά των μονοθεσίων.

Τα ελαστικά προδιαγραφών του 2020 σχεδιάστηκαν προκειμένου να έχουν μειωμένο degradation, να παρέχουν μεγαλύτερο εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας και μικρότερη υπερθέρμανση σε βρώμικο αέρα. Οι δοκιμές έδειξαν πως τα μονοθέσια με τα νέα ελαστικά είχαν πολύ μικρότερη πρόσφυση, κάτι που δεν άρεσε σε καμία ομάδα και έτσι επιλέχθηκαν ξανά τα ελαστικά του 2019, τα οποία όμως φθείρονται γρηγορότερα σε σύγκριση με τα ελαστικά προδιαγραφών 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!