Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Ερευνάται και η Renault για παραποίηση στις εκπομπές των πετρελαιοκινητήρων της
[AutoBlog]: Ερευνάται και η Renault για παραποίηση στις εκπομπές των πετρελαιοκινητήρων της

[AutoBlog]: Ερευνάται και η Renault για παραποίηση στις εκπομπές των πετρελαιοκινητήρων της

Συνεχείς “επιθέσεις” των αρχών στους πετρελαιοκινητήρες, και μια μέρα μετά την κατηγορία της EPA ότι η FCA έχει τοποθετήσει 8 παράνομα λογισμικά εξαπάτησης εκπομπών σε μερικά μοντέλα της, σήμερα οι γαλλικές αρχές ισχυρίζονται ότι η Renault σκόπιμα εξαπατούσε τον έλεγχο των εκπομπών κατά τρόπο παρόμοιο με την Volkswagen, με τις πρώτες έρευνες να δείχνουν ότι τα οχήματα είχαν 10 φορές πάνω το νόμιμο όριο εκπομπές NOx.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στο στόχαστρο η Renault, χωρίς ωστόσο να της έχει καταλογιστεί κάτι μεμπτό. Φαίνεται, όμως, ότι τα αυτοκίνητα της Renault διαθέτουν κάποιου είδους συσκευής, και όχι λογισμικού, με την γαλλική εταιρία να δηλώνει ότι τα οχήματα της συμμορφώνονται με όλους τους κανονισμούς εκπομπών.

Τρεις Γάλλοι δικαστές θα εξετάσει κατά πόσον το θέμα οφείλεται σε εξαπάτηση από τη Renault, και είναι ασαφές γιατί συγκεκριμένα το όνομα της Renault επανέρχεται στο προσκήνιο, καθώς οι γαλλικές αρχές είχαν εξετάσει μέσα στο 2016 ελέγχους για τις εκπομπές σε 52 μοντέλα των Citroen, Peugeot, Renault, Toyota, Ford, και άλλων.

Η μετοχή της Renault μετά την δημοσιοποίηση της είδηση έπεσε κατά 4%, για να κλείσει τελικά 1,6% χαμηλότερα σε σχέση με χθες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!