Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Έρευνα για τα φορολογικά της Formula 1 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
[AutoBlog]: Έρευνα για τα φορολογικά της Formula 1 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

[AutoBlog]: Έρευνα για τα φορολογικά της Formula 1 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Πέρα από το διασημότερο μηχανοκίνητο άθλημα στον κόσμο, η Formula 1 είναι μια εταιρεία. Για την ακρίβεια, μια μεγάλη εταιρεία, με τεράστια έσοδα και κέρδη, κάτι που μεταφράζεται και σε μεγάλους φόρους; Όχι απαραίτητα! Υπάρχουν ολόκληρα τμήματα των εταιρειών αυτού του μεγέθους που ασχολούνται με την όσο το δυνατόν μικρότερη καταβολή φόρων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λοιπόν, φαίνεται πως ερευνά τη Formula 1, καθώς απέφυγε να πληρώσει τουλάχιστον $500 εκατομμύρια σε φόρους την περασμένη δεκαετία. Μάλιστα, λέγεται πως πλήρωσε μόλις $6,5 εκατομμύρια σε έσοδα $1,7 δισεκατομμυρίων και κέρδη $463 εκατομμυρίων, κάτι που μεταφράζεται σε 3,3% φορολογία, δηλαδή ένα υπερβολικά μικρό νούμερο, περίπου 8 φορές χαμηλότερο απ’ ό,τι θα έπρεπε να πληρώσει.

Αυτό συνέβη επειδή η εταιρείες που αποτελούν τη Formula 1 έκαναν νόμιμη μεταφορά, κάτι που γίνεται για τη μείωση των φόρων που πρέπει να καταβληθούν. Δηλαδή, οι εταιρείες καταβάλουν χρήματα σε δάνεια αντίστοιχων offshore, λαμβάνοντας έτσι τη βεβαίωση για πληρωμή μικρότερων φόρων. Ωστόσο, η Apple τιμωρήθηκε με πρόστιμο €13 δισεκατομμυρίων, λόγω μεταφοράς στην Ιρλανδία.

Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκαθαρίζει ότι είναι αδύνατο τα κράτη μέλη να δίνουν φορολογικές απαλλαγές σε συγκεκριμένες εταιρείες, καθώς αυτό παραβιάζει τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!