Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 3 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Το επόμενο Renault Clio θα κάνει χρήση υβριδικής και ημι-αυτόνομης τεχνολογίας
[AutoBlog]: Το επόμενο Renault Clio θα κάνει χρήση υβριδικής και ημι-αυτόνομης τεχνολογίας

[AutoBlog]: Το επόμενο Renault Clio θα κάνει χρήση υβριδικής και ημι-αυτόνομης τεχνολογίας

Η Renault ετοιμάζει την επόμενη, την πέμπτη γενιά του Clio , η οποία θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο του 2019 στην έκθεση της Γενεύης και σύμφωνα με τον Jean-Christophe Kugler, πρόεδρος της Renault Ευρώπης, το γαλλικό μοντέλο θα κάνει χρήση ήπιας υβριδικής τεχνολογίας, ενώ θα εξοπλίζεται και με ημισυστήματα αυτόνομης οδήγησης.

Η Renault θέλει να μειώσει τα ντίζελ μοτέρ μέχρι το 2020 για αυτό και το Clio θα δανειστεί το μοτέρ του νέου Scenic που διαθέτει mild υβριδική έκδοση που χρησιμοποιεί τον 1,5 dci μαζί με ένα ηλεκτρικό μοτέρ που λειτουργεί ως γεννήτρια για να φορτίζει τις μπαταρίες και δεν μπορεί να κινεί μόνο του το αυτοκίνητο. Επιπλέον το νέο Clio θα αποκτήσει κάποια μια σειρά από τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου Eolab που θα το βοηθήσουν να μειώσει και άλλο τους ρύπους.

Στο εσωτερικό του νέου Clio αναμένεται να δούμε μια μεγάλη οθόνη αφής με απτική ανάδραση, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και σύστημα αναγνώρισης χειρονομιών (gesture control). Μια ιδέα για το πως θα είναι η νέα γενιά, την δείχνει το Eolab concept . Σε ότι αφορά τις ημι-αυτόνομες τεχνολογίες, αυτές θα είναι επιπέδου 2 κάτι που θα δίνουν τη δυνατότητα στο μοντέλο να φρενάρει, να επιταχύνει και να στρίβει μόνο του σε συνθήκες κίνησης, αλλά θα απαιτείται από τον οδηγό να έχει επαφή με το τιμόνι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!