Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Επιστρέφει η Peugeot στο WEC;
[AutoBlog]: Επιστρέφει η Peugeot στο WEC;

[AutoBlog]: Επιστρέφει η Peugeot στο WEC;

Ένα μηνά μετά την επίσημη αποχώρηση της Audi από το WEC και το Le Mans έρχονται οι πρώτες φήμες για το ποιος θα μπορούσε να πάρει την θέση της, καθώς πλέον στην LMP1-H κατηγορία έμειναν μόνο οι Porsche και Toyota.

Αυτή μπορεί να είναι η Peugeot , καθώς σύμφωνα με πηγή του Automotive News ενδέχεται να υπάρχει μια κίνηση για επένδυση 80 με 90 εκατ. ευρώ για μια νέα συμμετοχή της γαλλική εταιρίας. Όμως, αν αυτό είναι αλήθεια, δεν φαίνεται να είναι αρκετά, καθώς ένα τέτοιο εγχείρημα για να είναι ανταγωνιστικό χρειάζεται κοντά στα 150 εκατ. ευρώ, τα μισά εκ των οποίων αφορούν το προσωπικό.

Εκπρόσωπος του γαλλικού εργοστασίου είπε ότι η επιστροφή εξαρτάται από τρεις παράγοντες. Πρώτον, η αυτοκινητοβιομηχανία στο σύνολό της θα πρέπει να είναι σε ικανοποιητική οικονομική κατάσταση. Η συμφωνία θα μπορούσε να είναι πρόκληση, διότι η εταιρεία φέρεται να εξετάζει την απόλυση 2.000 εργαζομένων λόγω Brexit , ενώ οι δαπάνες θα πρέπει επίσης να είναι σύμφωνες με ότι έχει την δυνατότητα να ξοδέψει η επιχείρηση. Τέλος, η ομάδα θα χρειαστεί επιπλέον χρόνο, επειδή η Porsche και η Toyota έχουν ήδη χρόνια εμπειρίας στο πρωτάθλημα.

Να θυμίσω ότι η Peugeot ήταν βασικότερος αντίπαλος της Audi από το 2007 μέχρι το 2011, κερδίζοντας τον 24-ωρο αγώνα του Le Mans το 2009.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!