Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Επισκεπτόμαστε το μουσείο της Lamborghini [photo gallery]
[AutoBlog]: Επισκεπτόμαστε το μουσείο της Lamborghini [photo gallery]

[AutoBlog]: Επισκεπτόμαστε το μουσείο της Lamborghini [photo gallery]

Πριν δεις τα εκπληκτικά εκθέματα στο ανακαινισμένο χώρο του μουσείου της Lamborghini, νομίζω ότι αξίζει μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της εταιρίας, που γεννήθηκε από έναν εγωισμό, πέρασε τα πάνδεινα, άλλαξε αρκετά ιδιοκτησιακά καθεστώτα, για να αγοραστεί τελικά από το VW Group πριν 19 χρόνια, με το τελευταίο να δίνει την διαχείριση της στην Audi .

O Ferruccio Lamborghini γεννήθηκε στην πόλη Ferrara της Ιταλίας το 1916, για να πεθάνει στα 77 του χρόνια, μετά από ανακοπή καρδιάς, έχοντας αποσυρθεί από την ενεργό δράση 21 χρόνια νωρίτερα. Ήταν αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος, κάνοντας την περιουσία του κατασκευάζοντας τρακτέρ από πλεονάζουσα πρώτη ύλη του στρατού των Συμμαχικών Δυνάμεων πίσω το 1945. Ξεκίνησε την επιχείρηση του σε ένα μικρό γκαράζ, αλλά σύντομα ήταν σε θέση να επεκταθεί σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις, διότι η ζήτηση για τα πολύ δυνατά τρακτέρ του ολοένα και αυξανόταν.

Έχοντας ήδη βγάλει αρκετά χρήματα από την παραγωγή γεωργικών μηχανημάτων, ξεκίνησε την κατασκευή καυστήρων πετρελαίου και συστημάτων κλιματισμού, κάτι που αποδείχθηκε εξίσου επικερδές, καθιστώντας τον έναν από τους πλουσιότερους άνδρες στην Ιταλία. Σαν μηχανολόγος μηχανικός είχε αγάπη στα γρήγορα GT αυτοκίνητα, έχοντας αγοράσει μοντέλα όπως τη Mercedes-Benz 300 SL, τη Ferrari 250 GT, ενώ είχε στην κατοχή του και Jaguar, τα οποία του άρεσαν πάρα πολύ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!