Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
7 °C 0 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Ένα εκατομμύριο 3D εκτυπωμένα μέρη από την BMW
[AutoBlog]: Ένα εκατομμύριο 3D εκτυπωμένα μέρη από την BMW

[AutoBlog]: Ένα εκατομμύριο 3D εκτυπωμένα μέρη από την BMW

H χρήση τρισδιάστατων εξαρτημάτων αυξάνεται στο BMW Group, καθώς μόνο την τελευταία δεκαετία, η εταιρεία παρήγαγε ένα εκατομμύριο τεμάχια με αυτήν την καινοτόμο μέθοδο, και φέτος η παραγωγή του κέντρου Additive Manufacturing αναμένεται να ξεπεράσει τα 200.000 εξαρτήματα, μια αύξηση 42% σε σχέση με το περασμένο έτος.

Το BMW Group έχει επενδύσει πάνω από €10 εκατομμύρια στη νέα Μονάδα Προσθετικής Κατασκευής στο Oberschleissheim, βόρεια του Μονάχου, με σκοπό να επιταχυνθεί η εξέλιξη της τεχνογνωσίας σε αυτό τον τομέα. Η συγκεκριμένη μονάδα εφαρμόζει τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες του είδους όπως γίνεται σε ένα πιλοτικό εργοστάσιο και θα επιτρέπει τη χρήση τους εντός του δικτύου.

Από τα εξαρτήματα που δημιουργούνται εκεί, άλλα χρησιμοποιούνται για την κατασκευή πρωτοτύπων, ενώ άλλα προορίζονται για μαζική παραγωγή ή εξατομικευμένες λύσεις. Η μονάδα λειτουργεί επίσης και σαν κοιτίδα διεπιστημονικής εκπαίδευσης και διαφόρων project, όπως για μηχανικούς εξέλιξης.

Η προσθετική κατασκευή (additive manufacturing) αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του συστήματος παραγωγής του BMW Group και προσφέρει σημαντικές δυνατότητες για μαζική παραγωγή. Πιο πρόσφατα έχει χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή εξαρτημάτων του BMW i8 Roadster .

Κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου, το εκτυπωμένο εξάρτημα είναι ελαφρύτερο από ένα αντίστοιχο χυτό (διαμόρφωση μέσω ψεκασμού) αλλά πολύ πιο άκαμπτο. Η “βιονική” γεωμετρία του, εμπνευσμένη από σχήματα που συναντάμε στη φύση, βελτιστοποιήθηκε για τους σκοπούς της 3D εκτύπωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!