Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 3 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Ο δισεκατομμυριούχος που θέλει να φέρει στη ζωή το κλασσικό Defender
[AutoBlog]: Ο δισεκατομμυριούχος που θέλει να φέρει στη ζωή το κλασσικό Defender

[AutoBlog]: Ο δισεκατομμυριούχος που θέλει να φέρει στη ζωή το κλασσικό Defender

Δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζεις για τον Jim Ratcliffe , τον μεγιστάνα της εταιρείας χημικών Ineos, που θέλει να βγάλει ξανά στην αγορά το κλασσικό Land Rover Defender .

Τώρα ο Ratcliffe ανακοίνωσε το Projekt Grenadier. Τι είναι αυτό; Πρόκειται για ένα SUV που θα μοιάζει πολύ στο Defender, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα αποτελεί αυθεντική ρέπλικα του σκληροτράχηλου μοντέλου. Ο Ratcliffe δηλώνει πως αν όλα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η παραγωγής του αναμένεται να ξεκινήσει το 2020.

Ο Ratcliffe είχε προσπαθήσει να αγοράσει τα δικαιώματα του Defender από την Land Rover, αλλά η αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να μην του τα πουλήσει, μιας και το μοντέλο είναι πολύ σημαντικό για την ιστορία της. Στόχος του είναι να δημιουργήσουν ένα αυτοκίνητο που θα διατηρήσει την κληρονομιά του Defender, έχοντας ωστόσο βελτιωμένη αξιοπιστία και καλύτερη ποιότητα κατασκευής.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες του μοντέλου είναι ελάχιστες πέρα του ότι δεν θα φέρει υψηλή τεχνολογία. Θα πωλείται παγκοσμίως, θα παίρνει κίνηση από έναν κινητήρα πετρελαίου που θα προέρχεται από κάποια άλλη αυτοκινητοβιομηχανία, και θα έχει τιμή κοντά στις £25.000 (€30.000), Επίσης εξετάζονται τόσο υβριδικές, όσο και ηλεκτρικές λύσεις ώστε να ενταχθούν στην γκάμα του μοντέλου αργότερα.

Το Projekt Grenadier τη περίοδο αυτή βρίσκεται στα πρώιμα στάδιά του, με τον Ratcliffe να θέλει να κατασκευάζει 25.000 μονάδες του ετησίως, ενώ σκοπεύει να επενδύσει 600 εκατ. λίρες (675 εκατ. ευρώ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!