Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Διαδηλώσεις οικολόγων στη Γερμανία κατά της Tesla
[AutoBlog]: Διαδηλώσεις οικολόγων στη Γερμανία κατά της Tesla

[AutoBlog]: Διαδηλώσεις οικολόγων στη Γερμανία κατά της Tesla

Τον Νοέμβριο του 2019, ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι επέλεξε τη Γερμανία για την κατασκευή του τέταρτο εργοστασίου της Tesla, και έχει θέσει ως στόχο να κατασκευάζει 500.000 αυτοκίνητά της ετησίως . Το Gigafactory 4 θα βρίσκεται στα περίχωρα του Βερολίνο, και εκεί θα κατασκευάζονται τα Model 3 και Model Y , με την εταιρία να επενδύει σε αυτό έως και 4 δισ. ευρώ.

Κάποιοι, όμως, δεν είδαν με θετικό μάτι την συγκεκριμένη επένδυση της αμερικάνικης εταιρίας, καθώς χθες βγήκαν στους δρόμους της Γερμανικής πρωτεύουσας περίπου 200 άτομα για να διαμαρτυρηθούν, αναφέροντας ανησυχίες ότι το εργοστάσιο θα μπορούσε να μολύνει το πόσιμο νερό του χωριού. Ακόμα, για την κατασκευή του νέου εργοστάσιου της Tesla θα θυσιαστούν πάνω από 200 στρέμματα δάσους, θα “ξεσπιτωθούν” χιλιάδες άγρια ζώα, όπως γεράκια και ένα προστατευόμενο είδος νυχτερίδας, τα οποία θα χρειαστεί να μεταφερθούν σε άλλα σημεία.

Ακόμα, αναφέρουν ότι το εργοστάσιο θα καταστρέψει το σημερινό ειδυλλιακό τοπίο με τα δάση και τις λίμνες. H Tesla έχει ανακοινώσει ότι το εργοστάσιο στο χωριό Grünheide θα δημιουργήσει έως 8.000 θέσεις εργασίας, με τους νομοθέτες του Βρανδεμβούργου να δίνουν το πράσινο φως στην Tesla για να αγοράσει έκταση 300 στρεμμάτων γης στις 9 Ιανουαρίου, έναντι €41 εκατομμυρίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!